Jednom sam zvala Hitnu kad sam progutala žvaku! Marijanu je hipohondrija dugo mučila: Odlučila sam da potražim lek

09.01.2021

12:10

0

Autor: M. Gudžulić

Geštalt psihoterapija joj je, kaže, bila super, a i njen emotivni partner Miloš ume da se našali kako ju je psihoterapeutkinja ,,popravila”

Jednom sam zvala Hitnu kad sam progutala žvaku! Marijanu je hipohondrija dugo mučila: Odlučila sam da potražim lek
Marijana Mićić ATAImages/Antonio Ahel

Marijana Mićić progovorila je o hipohondriji, te koliko su je strahovi dugo mučili. Svojevremeno, zvala je Hitnu pomoć da pita šta da radi kada je slučajno progutala žvaku, ali ta preosetljivost – i na sopstveno čudo, nije je slomila 2020, u jeku koronavirusa.

– Hipohondar sam po prirodi, ali kad nas je zadesila korona, za divno čudo nije bilo ni trenutka panike ni nerealnog straha, već smo odlučili da idemo dan po dan, dok se ne izlečimo. Izgleda da bolje reagujem kad se nađem u konkretnoj situaciji, nego dok u vazduhu lebdi pitanje da li će se desiti ono čega se bojim. Čak mislim da je dobro što sam koronu prebolela tada, jer bih sada na snimanju bila van sebe, budući da ekipu čini pedeset ljudi – rekla je Marijana.

Pročitajte još:

– Da li je dovoljno da kažem kako sam pre nekoliko godina slučajno progutala žvaku i zvala Hitnu pomoć, da pitam šta da radim? Ne šalim se (smeh). Nikad nisam čula da su nekom u privatnoj ordinaciji rekli: ,,Ne, to vam nije potrebno, idite kući”, a meni su govorili. Godinama je to trajalo, a kad je počelo da mi remeti svakodnevni život, odlučila sam da potražim lek.

– Možeš da biraš da li ćeš kod psihologa, psihijatra ili psihoterapeuta. Odabrala sam psihoterapeuta, jer mislim da ti psihijatri odmah propišu neki lek, što mi se ne dopada, osim ako baš ne mora. Geštalt psihoterapija mi je bila super. Miloš se šalio da me je psihoterapeutkinja ,,popravila”. Nekoliko godina sam bila dobro, a kad su ponovo počeli da se javljaju nekadašnji simptomi, rekao mi je: ,,Idi kod one tvoje, da te opet popravi”. Meni ovo gradsko ludilo uopšte ne odgovara. Ja sam za neko sasvim drugo vreme. Bilo bi divno kad bih mogla da se, kako kažu u mom selu, prošetam po šoru, vratim kući, sednem na klupu i posmatram ljude – otkrila je za ,,Hello” Mićićeva.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti