Imala sam 12 godina! Jelena je iz Aleksićeve škole otišla posle svega mesec dana: Loše sam podnela disciplinske mere koje je preduzimao

18.01.2021

10:45 >> 11:18

0

Optužbe i privođenje Miroslava Mike Aleksića drži punu pažnju javnosti, a tim povodom oglasila se još jedna glumica, koja je išla na glumu kod ozloglaše

Imala sam 12 godina! Jelena je iz Aleksićeve škole otišla posle svega mesec dana: Loše sam podnela disciplinske mere koje je preduzimao
Copyright Jelena Velkovski Instagram screenshot

Jelena Velkovski ispričala je u „Novom jutru” kako je i sama išla u školu kod Miroslava Mike Aleksića, pa je otkrila svoje neprijatno iskustvo. Tamo, istrajala je, kaže, svega mesec dana, zbog ponašanja i disciplinskih mera koje je Aleksić preduzimao. U kratkoj ispovesti, glumica je istakla i da je „istina da su roditelji bili isključeni iz rada”, a u tom trenutku ona je imala tek dvanaest godina.

Pročitajte još:

– Mislila sam da će mi biti čast da budem deo te škole, kada sam se tek upisala. Nakon par njegovih komentara sam otišla u drugu školu glume, koja mi je mnogo više prijala. Razlog da odem od njega nakon samo mesec dana bilo je njegovo ponašanje i disciplinske mere koje je preduzimao. Izuzetno je strog, ima način rada koji mi nikako od samog početka nije prijao, ovo je jedna nova dimenzija i volela bih da nadležni organi rade svoj posao – ispričala je ona, pa nastavila: Svi znaju da je to njegov sistem, neki su verovali da je to čeličenje, ali to nema veze sa ovom situacijom koja je apsolutno nedopustiva. Istina je da su roditelji bili isključeni iz rada. Imala sam 12 godina i u tom momentu po njegovoj priči je bilo opravdano da oni nemaju šta da traže. Dok smo mi bili sa takvim pedagogom i pogađali školu „elitnu” za kakvu je njegova važila. Javila sam se kao podrška, jer ne smemo da ćutimo, svaka treća devojčica i svaki sedmi dečak su zlostavljani od nekoga, kaže statistika. Jako je važno podizanje svesti i pričanje o ovakvim situacijima, žrtve ne treba da osećaju krivicu i strah. Ja radim sa decom i znam kolika je njhova ljubav i poverenje i strašno je kada ih neko na bilo koji način zloupotrebi.

Jelena je na ovaj način podržala hrabar potez koleginice Milene Radulović, kao i devojaka koje su sa njom istupile javno i optužile poznatog vlasnika škole glume za sek*ualno uznemiravanje. Zbog toga, on je proiveden u polciijsku stanicu.

Milena je u potresnoj ispovesti ispričala „Blicu” da je imala 17 godina kada je doživela zlostavljanje, a neke od devojaka sa kojima je sada hrabro ustala, sa namerom da stane na put tom mračnom krugu, su maloletne.

– Gledali smo kako odvodi devojke u tu prostoriju pored, gde se zadržavaju neko vreme. Pitala sam se kada će mene da odabere kao talentovanu i da me povede u sobu. A onda se to i dogodilo… Kroz razgovor naglasi da ako ikada progovoriš, on je to što jeste i niko neće poverovati, te da nam prijateljski to ne preporučuje – pričala je Milena: Roditelji nisu smeli da budu prisutni, niti je Mika komunicirao s njima. Da li na osnovu toga odakle su, ili zbog zanimanja, uvek je postojalo nešto čime bi ponižavao roditelje u razgovoru sa njihovom decom. Dešavalo se da je to nekima smetalo, pa su napuštali grupu. Mika je za njih govorio da su lenji i slabi.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike