Iva Ilinčić oglasila se dan pred saslušanje: Hvala svima na ogromnoj podršci... (FOTO)

20.01.2021

16:19

0

Mlada glumica istupila je u javnost sa potresnom ispovešću posle koleginice Milene Radulović, koja je danas, 20. januara, u Višem javnom tužilaštvu saslu?

Iva Ilinčić oglasila se dan pred saslušanje: Hvala svima na ogromnoj podršci... (FOTO)
Copyright Iva Ilinčić ATAImages/Antonio Ahel

Milena Radulović hrabro je istupila i javno progovorila o zlostavljanju od strane učitelja glume Miroslava Mike Aleksića, a za njenim, začuo se i glas njene koleginice Ive Ilinčić, koja će biti saslušana sutra, 21. januara, u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Dan pre saslušanja, oglasila se putem društvene mreže Instagram, pa se mnogima zahvalila na rečima podrške koje su joj upućene posle hrabrog poteza.

Iva Ilinčić Instagram screenshot

– …Cilj i ideja cele ove priče je bio da se ovome stane na put i to je jedino bitno. Hvala svim ljudima na ogromnoj podršci – poručila je u okviru svojih Instagram storija glumica.

Pročitajte još:

– Sa 10 godina sam upisala Mikinu školu i išla sam do upisa na fakultet. Mi smo tu grupu mnogo voleli. Mika nas je formirao po sopstvenoj meri, pravio je od nas ličnosti kakve je želeo. Ja sam bila poslušno dete, nisam pravila probleme, ali čak i oni neposlušni su slušali Miku, bili su vezani za njega. On je poništavao autoritet roditelja, jako inteligentno, postavljao sebe kao apsolutno dominantnog. To nije izazivalo samo strah i poštovanje, već ogromnu ljubav. Kada je tolika ljubav, osećaš da mu pripadaš, da mu stalno nešto duguješ, pa kad se i dese tako loše stvari, ti razmišljaš kako on tebi želi dobro i kako sve radi za tvoje dobro. Kroz tu grupu naučiš šta je disciplina, čitaš redovno, ideš na izložbe, u muzeje, moraš da doneseš potvrdu od zubara da su ti zubi zdravi – pričala je „Blicu” Iva: Nisam silovana, srećom nemam takvo iskustvo, ali jesam kontinuirano sek*ualno uznemiravana. Šest godina sam ćutala, negirala, nikom nisam govorila, bukvalno nikom. Bilo mi je jasno da je loše. Kada se dogodilo prvi put, rekla sam sebi: „Mika mi je kao otac, nemoguće da se ovo dešava i ne dešava se. A ako se dešava, onda on mene čeliči, hoće da me spremi za surovi svet reditelja, producenata”. Pravdala sam to, odbijala da prihvatim. Ignorisala sam. A onda sam priznala sebi, što je bio ogroman korak – nastavila je, između ostalog, ona.

Iva i Milena zajedno sa još nekoliko devojaka istupile su i javno progovorile o svemu što su trpele tokom pohađanja glumačke škole ozloglašenog učitelja i dobile su veliku podršku javnosti. Milena je danas, 20. januara, saslušavana pet sati, a Ivino saslušanje zakazano je za sutra, 21. januar.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike