Sloboda Mićalović ide u rodni grad prvi put posle smrti oca: Bolno mi je

22.01.2021

17:55 >> 18:01

0

Autor: D. Božović

Glumica radi na jednom projektu koji se snima baš u Leskovcu, gradu u kojem je rođena i za koji je emotivno vezana

Sloboda Mićalović ide u rodni grad prvi put posle smrti oca: Bolno mi je
Copyright M. M./ATAImages

Glumica Sloboda Mićalović, važi za jednu od najlepših žena na našoj domaćoj sceni, poreklom je iz Leskovca, a tokom gostovanja u jednoj emisiji je pričala o svojim studentskim danima i neprijatnostima koje je imala zbog govora južne pruge.

– Moraš biti snalažljiv kada sa 17 godina upišeš fakultet i iz Leskovca dođeš u Beograd i nemaš nikoga. Imala sam ja Vericu Rakočević koja mi je tetka, ali ona žena ima svoju porodicu, decu, nisam mogla da joj se “nakačim na vrat” i da živim tu. I onda moraš da shvatiš da moraš da se boriš. Moje opredeljenje je bilo da se borim kvalitetom, ulogama, talentom – rekla je Sloboda.

ATAImages / Antonio Ahel

Sloboda je priznala i koliko joj je teško palo što je morala da promeni akcenat i govor.

– Da. Smejali su mi se, uglavnom, i nije mi bilo prijatno. Ali sam ja bila toliko stabilna i rekla sam „čekajte, ljudi, pa dajte mi malo vremena”. Odlučila sam da radim na tome sa profesorkom Mrkić, koja je strpljivo radila sa mnom.

Međutim, kada je ”pukne” emocija i to neka jača, ume da priča ”po leskovački”.

– Kada nešto objašnjavam ili se raspravljamo oko nečega, Vojin mi ispravi akcenat, pa ga i ja ispravim, pa nastavim dalje da objašnjavam – rekla je kroz smeh Sloboda.

Sloboda godinama živi u Beogradu sa suprugom i decom, i priznaje da u rodnom gradu nije bila od smrti svog oca, Dragana Mićalovića koji je preminuo 2017 godine. Međutim, kako se snimanje jednog projekta odvija baš u Leskovcu, glumica se kako kaže, psihički priprema za to.

– Bolno mi je. Biću tamo mesec dana i pokušavam sada to da prevaziđem. Ono što je interesantno je što su lokacije snimanja dodatano emotivno otežavajuće. Snimaću u crkvi u kojoj sam se krstila, pa okolina, pa sam grad – rekla je Sloboda, u emisiji „Šta sam sebi & ko sam tebi”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike