Kažu da mu je smrt došla kao blagoslov! Velika tuga Gordena Keja, samotnjaka kojeg je voleo ceo svet

23.01.2021

18:55 >> 19:00

0

Pozorišni glumac, koji je preminuo 23. januara 2017. godine, svetsku slavu stekao je kao konobar Rene iz čuvene serije Alo, alo!...

Kažu da mu je smrt došla kao blagoslov! Velika tuga Gordena Keja, samotnjaka kojeg je voleo ceo svet
Copyright Gorden Kej Pofimedia

Rođen kao Gordon Ficdžerald Kej, bio je engleski pozorišni glumac. Veliku popularnost stekao je kao Rene Artoa u čuvenoj „Alo, alo” i pod pogrešnim imenom – Gorden.

Pročitajte još:

Naime, u pitanju je bila nešto ranije napravljena greška u sindikatu glumaca, koju je on na kraju „prihvatio kao istinu”. Preminuo je u domu za penzionere pre, danas, tačno četiri godine, gde je neko vreme boravio.

Tada, imao je 75 godina.

O demenciji koja ga je mučila malo se pričalo u javnosti, ali zato su njegovi najbliži mislili da mu je „smrt došla kao blagoslov”. Veliki samotnjak poslednjih dana nikoga nije mogao da prepozna.

– Nije prepoznavao ni sebe. Stajao je, pričao, ali vas više nije poznavao… Govorio je mnogo, ali to nije imalo smisla. Bio je u nekom svom malom svetu – ispričao je svojevremeno stranim medijima Rejmont Šatelvort, suprug Gordenove rođake Šajle.

– Nisam mnogo tužan, jer je njemu smrt došla kao blagoslov. Nije bilo šanse da mu se stanje poboljša – rekao je posle smrti glumca, o kom je navodno brinula Sju Hodž, koja j u seriji tumačila ulogu konobarice Mimi.

Gorden Kej Pofimedia

– Nije imao braće i sestara, samo rodbinu. Nikad se nije ni ženio, ostao je sam do kraja. Bio je veoma usamljen – nastavio je Rejmont.

Inače, njegovoj glumačkoj karijeri „presudila je” saobraćajna nesreća koja se dogodila 1990. godine. Tada, zadobio je teške povrede glave i izgubio je pamćenje. Pokušavali su da mu pomognu da se oporavi uz „Alo, alo!”, ali bezuspešno. Od og trenutka, sve je krenulo nizbrdo. Same nesreće nikako nije mogao da se seti, a kako se prenosilo u javnosti, na mestu ožiljka na glavi zastao mu je bio komadić drveta.

Malo posle nesreće, tabloidi su gotovo svakodnevno pisali o njegovoj navodnoj homoseksualnosti, što je on u jednom trenutku i priznao, zbog fotografija koje su „služile kao dokaz”. U autobiografiji iz 1989, „Rene i ja: Neka vrsta autobiografije”, pisao je koliko m uje kao mladiću bilo teško, jer je bio „debeljuškasti, sramežljivi gej dečak”.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike