Slađana Milošević o detinjstvu i karijeri: Mi smo porodica ludih naučnika, morala sam da imam telohranitelje

26.03.2024

14:08

0

Ekstavangantna umetnica se sa problemima neprihvatanja okoline susrela još u ranom detinjstvu

Slađana Milošević o detinjstvu i karijeri: Mi smo porodica ludih naučnika, morala sam da imam telohranitelje
Copyright Foto: ATAimages/Antonio Ahel

Pevačica Slađana Milošević preminula je danas, 26. marta u 69. godini, u Zemunskoj bolnici, a o svom životu, detinjstvu i porodici, često je govorila za života.

– Ne znam kako mi polazi za rukom da budem sređena uvek. Shvatila sam da je jako teško izdržati na sceni u Srbiji, a nemati podršku koju imaju druge svetske zvezde. Ja sam nekada imala veći tim, sad to nije moguće. Dogodile su se neke čudne stvari u mojoj karijeri. Sada odbacuju ljude kao što sam ja. Imamo primer da se nekim ljudima daje pažnja, a neki koji sede u izolaciji 11 godina i pišu enclikopediju niko ne obraća pažnju – pričala je Slađana.

Ekstravaganta umetnica tvrdila je da je kolege kopiraju bez blama, te da je danas mnogima teško da priznaju da imaju uzor.

Slađana Milošević Printscreen: KurirTV

– Kolege me kopiraju bez blama, ranije je bilo lepše. Tada su pričali da vole moj stil i da vole da me imitiraju. Kod nas je sramota imati uzora, sramota priznati da nisi najbolji, ljudi su sujetni, egocentrični, sebični, uzimaju sve za sebe. To nije dobro za celo društvo – istakla je tada umetnica, pa otkrila da li je uvek bila drugačija zbog čega je od ranog detinjstva imala problem:

– U školi sam uvek imala problema. Ja nikada nisam morala da učim, dovoljno mi je bilo da sedim na času i zapamtim. To je svima smetalo, plus što sam bila u muzičkoj školi i takmičila sam se. Bila sam talentovani violinista. Učila sam od najboljih – rekla je ona gostujući u jednoj emisiji pre nekoliko godina.

Svoju porodicu nazivala je “porodica ludih naučnik” i otkrila je da je njen deda često voleo da pravi neke čudne napitke.

– Moja mama je pedagog, predavala je srpski. Čak je i meni predavala nekoliko meseci, ja sam bila velika žrtva moje mame. Morala je da prikaže đacima da smo svi jednaki. Jednom sam otišla do katedre da je pitam da mi zareže olovku, onda je mama vikala da izađem iz učionice. Kod kuće sam dobila grdnju. Nisu me tukli roditelji, bila sam preterano dobro dete. Sad me je to stiglo. Meni je drago što je tako. Kada učimo decu da budu gruba i nametljiva, mi remetimo njihovu prirodu, treba pustiti čoveka da se razvija. Vršnjaci su me voleli kada je neko drugi morao da uradi umesto njih. Trenirala sam karate, imam plavi pojas – rekla je Slađana pre pa otkrila da su svi u njenoj porodici matematičari:

– Moj deda je stalno eksperimentisao. Uzeo je jedan plac, mi smo porodica ludih naučnika. Naravio je laboratoriju i moj tata je otišao kod dede, i kad se vraćao kući caklele su mu oči. Deda je voleo da pravi napitke.

Svojevremeno, u jeku popularnosti nije mogla da se kreće bez obezbeđenja jer je svojom drugačijom pojavom izazivale druge.

– Dan danas je isto, uvek nekome smetate. Ja sam borac protiv sopstvene pobede. Ja sam pobedila ceo Balkan. Nisam mogla da se krećem bez telohranitelja, morala sam po dvojicu da vodim sa sobom. Bio je problem kada se neko kao ja pojavio, uvek postoji neko ko se budni. Vide stvarnost na drugi način – rekla je ona iskreno tada i dodala:

– Ja sam bila fina devojčica, bavila sam se naukom i književnošću. Nemam pojma kako sam postala muzičar. Od nauke niakda nisam odustala. Imam razna obrazovanja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike