Hari je držao i po tri koncerta na dan, a deca su rasla bez njega: Hvala Bogu, niko nije povukao pevanje na mene!

31.01.2021

22:58 >> 22:39

0

Hajrudin Varešanović ističe da je zadovoljan kako su se njegovi naslednici snašli, te što su sve sami stručnjaci u svom poslu

Hari je držao i po tri koncerta na dan, a deca su rasla bez njega: Hvala Bogu, niko nije povukao pevanje na mene!
Hari Varešanović - Copyright Hari Mata Hari ATAImages/Antonio Ahel

Prisećajući se minulih dana, te praveći osvrt na prethodnu godinu i čitav period sa koronavorusom, Hajrudin Hari Varešanović, poznatiji kao Hari Mata Hari, istakao je da mu je odmor prijao, ali da bi voleo kada bi posle svega – samo nastavili dalje. Sa setom, pevač se pre svega „vratio” još u vreme Jugoslavije, te okrio kako je svojevremeno držao i po tri koncerta na dan.

– Ne znam ko nema nostalgiju prema lepim stvarima. Život ide dalje. To je sudbina kada se lepo živelo za vreme Jugoslavije. Sećam se da smo imali tri koncerta za jedan dan. Tada smo morali skraćivati koncerte kako bismo stigli sve u jednom danu. Mene su, da me ne bi obožavatelji raščupali, izbacili na zadnji prozor auta iza bine i tako smo išli dalje. Normalno, tada smo kasnili sa koncertom. Sećam se da sam uvek otvarao koncerte s rečenicom: „Izvinite, koliko smo kasnili, toliko ćemo skratiti koncert” – pričao je Hari za „Blic”, pa piznao da ipak žali što nije više vremena provodio sa decom.

– Kao otac sam više bio na putu i oni su odrasli mimo mene. Unuke Isaka i Kana doživljavam baš na prvu. Nikoga ne razdvajam i svi su mi isti. Ništa decu nisam savetovao, samo sam podržavao njihove želje. Sve je kako treba, uživam sa suprugom Jasminkom. Sinovi Mak i Damir su elektroničari, sve rade najbolje. Ćerka Nađa je doktorka. Oni su u Nemačkoj i Sloveniji, zadovoljan sam kako su se snašli. Hvala Bogu, niko nije povukao pevanje na mene, svi su stručnjaci u svom poslu. A i unuci će biti nešto fino kad porastu – iskren je bio pevač, za kojeg je prošla godina bila, kako on sam kaže, grozna.

Pročitajte još:

– Nije bila uopšte turbulentna. Bila je grozna. Svi znamo i pitamo pitanje jedni druge za ono što znamo da je notorno. Dobro je da smo živi. Zdravlje nam je na prvom mestu. Čovek sabira, oduzima, vija neke stvari, ali na kraju shvati da bez zdravlja ne može ništa. Tada nam je nalaz najvažniji. Samo čekaš kada će nazvati doktor – istakao je Hari Mata Hari, koji je, kaže, napokon uspeo da se odmori od velikih turneja i silnih putovanja.

– Što se mene tiče, ova godina mi je odlično došla. Odmorila me je od putovanja, Australije, Kanade, Skandinavije. Nema gde nisam putovao i pevao, nekako je normalno da me sustigne umor. Kada bi ovo sve prošlo, bilo bi odlično da idemo dalje – pričao je Varešanović, pa za kraj razgovora dodao da ima u planu snimanje albuma.

– Čovek sam od albuma i iz tog vremena. Kad nešto snimam moram da napravim deset pesama koje imaju neki smisao. Ponekad izbacim poneki singl, ali videćemo – zaključuje i Hari Mata Hari, pa napominje da ne brine za budućnost jer je stabilno gradio prošlost:

– Jedino mogu da budem zadovoljan jeste što imam prošlost, a budućnost ostavljamo pretpostavkama, jer je to jedino moguće tako. Ne postoji ništa što bih dodao ili oduzeo. Kad voda prođe, nekada je bila čista, mutna, prljava, ali uvek je bilo super.

Hari, iako pevač pop muzike, ne krije da gaji ogromnu ljubav prema sevdalinkama.

– Više volim tuđe pesme. Imam ljubav prema starim sevdalinkama, prema Predragu Živkoviću Tozovcu, Nedeljku Biljkiću, Safetu Isoviću. To je moj svet pesama koje ja baš volim, a onda sam odlučio da pređem na pop. Ima dosta pesama uz koje lomim čaše, sve su dobre.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike