Deca Ketrin Higl smeju samo da čitaju knjige! Glumica objasnila: Uzela sam sve pod svoje, za njihovo dobro!

10.02.2021 | 10:56 >> 11:22

Autor: Milica Gudžulić

Kada je uvidela koliko vremena provode uz telefone i ostalu tehnologiju u kući, nije joj bilo dobro

Copyright Ketrin Higl Profimedia

Ketrin Higl zabranila je svojoj deci korišćenje tehnologije, kako bi ih odvikla od „konstatnog gledanja u ekrane”, te im pospešila druženje i kreativnost. Pošto je uvidela koliko vremena provode uz uređaje, shvatila je da to veoma loše može da se odrazi na njihovo zdravlje, pa je preuzela stvari u svoje ruke i striktno se drži novog pravila u kući.

Glumica je majka troje dece – od četiri, osam i dvanaest godina i, svakako, uživa u roditeljstvu i trudi se da im pruži najlepše moguće detinjstvo.

– Skoro nije bilo baš tako, igrali bi igrice i tako bili „zauzeti” u sobi po šest, sedam sati. Ali sada imam potpunu kontrolu nad uređajima i nije im više dozvoljeno da toliko vremena provode pored ekrana – počela je ona u „The Drew Barrymore Show-u”: Sad je okej i oni su na sigurnom. Ja sam sigurna da su oni na sigurnom. Tako da, sada, imaju pristup, recimo, knjigama. Mnogo je biti uz uređaje tako po ceo dan, a i nezdravo. Pokušala sam da umanjim to vreme isprva, ali kada sam videla kako stoje stvari i koliko im samo to teško pada rešila sam se za oštrije mere i oduzela im tehnologiju u potpunosti – zaključila je.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam