Završeno suđenje Halidu Muslimoviću: Tužilac traži ogromnu kaznu

10.02.2021

17:06 >> 17:15

0

Autor: D. Božović

Pevačev advokat istakao je da je u celoj priči jedini Muslimović žrtva i da on i njegova porodica trpe veliki pritisak

Završeno suđenje Halidu Muslimoviću: Tužilac traži ogromnu kaznu
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Pevač Halid Muslimović optužen je za nanošenje telesnih povreda nekadašnjoj ljubavnici Sonji Bašić iz Melburna, a njihovo suđenje traje već mesecima. Danas je u banjalučkom Osnovnom sudu završen sudski postupak protiv Muslimovića.

Banjalučki tužilac Igor Cimeša izjavio je da je tokom suđenja u potpunosti dokazana krivica Halida Muslimovića, pa je od suda zatražio da optuženog kazni u skladu sa zakonom, piše Srpskainfo.

– Oštećena je tokom svedočenja detaljno opisala tok i hronologiju događaja. Njena izjava potkrepljena je nalazom veštaka sudske medicine i optužba smatra da se bez bilo kakve sumnje kritični događaj odigrao onako kako je to navedeno u optužnici – rekao je tužilac Cimeša.

Halid Muslimović ATAImages/ Antonio Ahel

Osim toga, on je istakao kako je dokazano da je Sonja Bašić zadobila telesne povrede, ali i da joj je optuženi pretio. Iako se oštećena danas nije pojavila u sudnici, njen pravni zastupnik i banjalučki advokat Dragan Tolimir zatražio je da Muslimović bude drastično kažnjen.

– Sve je ovo urađeno sa ciljem da se ženska osoba zastraši, a optuženi i danas šalje preteće poruke Bašićevoj – istakao je Tolimir.

Advokat optuženog Mislimovića, Milenko Tomić u završnoj reči izjavio je da tužilaštvo nije dokazalo pevačevu krivicu, te da je on jedina prava žrtva u celom slučaju.

– Oštećena se nije mogla izjasniti tokom svedočenja koje je povrede zadobila. Zašto celi slučaj nije odmah prijavila to veče kada se i navodno dogodio. Nije ga prijavila, jer je bila u alkoholisanom stanju, onda bi sve bilo drugačije – izjavio je Tomić zatraživši od suda da oslobodi krivice njegovog klijenta.

Pročitajte još

Optuženi Halid Muslimović izjavio je da već dve i po godine, on i njegova porodica trpe medijski pritisak. Branio se da nije naudio Sonji Bašić, optuživši oštećenu da je bliska sa albanskom i beogradskom mafijom.

– Po Banjaluci se priča da će me sahraniti, da su i sud i tužilaštvo njeni. Meni je tužilac na početku svega rekla da platim 100.000 evra i da će odustati od optužnice, ali ja sam to odbio – izjavio je Muslimović.

Muslimović je takođe ispričao da dobija pretnja sa raznih telefonskih brojeva, te da je sve krenulo nizbrdo kada je odbio da učestvuje u švercu droge za Australiju.

Presuda estradnom umetniku, Halidu Muslimoviću biće objavljena sutra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike