Gde ste bili 30 godina? Čovek ode, a onda hvalospevi! Neda Ukraden o Đorđu Balaševiću: Bećarac - to su bili momenti! 

22.02.2021

18:11

0

Autor: M. Gudžulić

Pevačicu je vest o smrti kantautora i te kako pogodila. Zajedničke trenutke sa njim nosiće u lepom sećanju

Gde ste bili 30 godina? Čovek ode, a onda hvalospevi! Neda Ukraden o Đorđu Balaševiću: Bećarac - to su bili momenti! 
Neda Ukaden ATAImages/Antonio Ahel

Neda Ukraden o pokojnom kantautoru ima samo reči hvale. Đorđa Balaševića, otkriva, smatra velikim čovekom iz muzičkog sveta, koji je sve radio s lakoćom i šarmom. U „Pulsu Srbije”, osvrnula se na trenutke koje su proveli zajedno tokom karijere, te pokušala da objasni koliku je prazninu u njenom slučaju ostavio odlazak Panonskog mornara.

Pročitajte još:

– Vest me razvalila. Otišao je veliki čovek iz muzičkog sveta, duševni pesnik, koji je na humorističan način pričao i ljubavlju povezivao. On je sve radio sa lakoćom i šarmom, neko ko je ostavio snažan uticaj i pečat, na regionalno stvaralaštvo. Toliko toga se ružnog dešavalo, stalno se širila nacionalna frustracija, ali ljubav je ta koja nas veže i spaja. Mi muzičari moramo biti most, to je unverzalno. Balašević je imao lakoću priče koja je pitka i jestiva, a bila je svačija.

„Ne lomite mi bagrenje” nagoveštaj je propasti jedne zemlje. On ima daleko više slojeva nego što je to priča o ljubavi. Dugo će biti potrebno njega odgonetnuti. Bio je kao vesnik, anđeo ljubavi”, pričala je Neda.

– Ja sam bila popularna jugoslovenski, šarali smo gore-dole, ono što je bilo lepo su susreti na zajedničkim emisijama, dodelama priznanja, zlatnih mikrofona i tako dalje. Posebno su bile divne emisije „Tobogdan” sa sjajnim pesnicima. Otpevali smo fantastičan bećarac, to su bili divni momenti, Minja će to potvrditi. Donesu nam stihove, stojim ja, stoji Đole, a toga više nema. Ne moraš piti kafu sa njim, ali mi smo bili ljudi koji poštuju jedno drugo. Čovek ode, onda hvalospevi, a gde ste bili ovih 30 godina? – zaključila je pevačica.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti