Na vaterpolo sam otišao zbog leđa: Rađen je hteo da bude auto-mehaničar, prvu utakmicu je preplakao!

01.03.2021

13:56 >> 14:02

0

Bio je debeljuca i imao problema s kičmom, pa je po savetu lekara otišao na sport koji ga je kasnije i proslavio

Na vaterpolo sam otišao zbog leđa: Rađen je hteo da bude auto-mehaničar, prvu utakmicu je preplakao!
Copyright MN Press

Nikola Rađen prisetio se svojih početaka, pa otkrio da je kao mali maštao o tome da postane auto-mehaničar. Ipak, sticajem okolnosti, iz zdravstvenih razloga otišao je na sport i u isti se brzo i zaljubio, pa zatim i izgradio karijeru. Ipak, ćerke Ninu i Teu smatra najlepšim zlatnim medaljama, vrednijim od bilo kog poslovnog uspeha.

– To je dosta komična situacija, veoma smešna. Kao i svi klinci, u osnovnoj školi sam išao svuda gde idu drugari – fudbal, karate, klizanje, folklor. Bio sam debeljuca i imao sam problema sa krivom kičmom, a doktor je mojim roditeljima preporučio da krenem na plivanje da bi mi se leđa ispravila. Svideo mi se sport, jer je bio sport sa loptom u vodi – pričao je Nikola u emisiji „Netkulturno”, pa nastavio: To je bila nova sredina i nova disciplina, jer sam radio sve u vodi.

Pročitajte još:

Prvu utakmicu je, međutim, preplakao, jer se, kako kaže, nije baš dobro pokazao.

– Prvi put sam plakao na svojoj prvoj utakmici, jer sam bio katastrofa. Napravio sam million grešaka, potopili su mi sedam lopti – plakao sam kao kiša. To je bila prva zvanična utakmica pred ljudima, sudijama, porodicom. Imao sam najbolju nameru, ali nije se dalo.

Osvrnuvši se na detinjstvo, istakao je da je najviše naučio od babe i dede.

– Najviše sam učio od babe i dede, jer su majka i otac mnogo radili. Sa dedom sam vikendom išao na pecanje, pa smo uveče u garaži radili automehaničarske poslove. Imao sam želju da budem automehaničar. Smislio sam čak i ime, trebalo je da se zove – „Kod Nikole”.

Roditeljstvo ga, priznaje, najviše čini srećnim.

– Ponosan sam roditelj i nema lepše zlatne medalje nego biti njihov roditelj. Tea je mlađa, ona je na odbojci, zagriženi je odbojkaš. Ona me uvek pita za neke sportske savete. Ona uvek očekuje odgovor i da ću biti na njenoj strani. Nedavno je promenila trenera i nije joj odgovarao. Zvala me je da idem sa njom na trening, da bi ubacila svog najjačeg aduta u svoju odbranu, a to je, naravno, tata.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike