Najgori košmar postao je istina! Udovica Šabana Šaulića o kobnom jutru: Agonija je trajala satima

02.03.2021

11:14 >> 11:15

0

Gordana Šaulić ispričala je prvi put kako je tog 17. februara saznala da je došlo do udesa, u kome je kralj narodne muzike tragično izgubio život

Najgori košmar postao je istina! Udovica Šabana Šaulića o kobnom jutru: Agonija je trajala satima
ATAImages/ Antonio Ahel

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je pre dve godine, 17. februara, a njegova udovica Gordana Šaulić dugo nije govorila na tu temu.

Ona se sada prisetila događaja koji je ostavio dubok trag na njenoj duši, dodajući da je predosetila da će se taj košmar pretvoriti u stvarnost.

– Već u sedam ujutru počela sam da ga zovem da vidim da li je krenuo na aerodrom. Nije se javljao ni on ni Sloba, koji je bio sa njim, Mirsadov broj nisam imala. Onda me je uhvatila panika. Besomučno sam vrtela sve moguće brojeve, na kraju se Sloba javio iz bolnice, ali nije znao da mi kaže gde je Šaban ni šta je sa njim. Agonija je trajala čini mi se satima, dok na kraju prijatelj koji živi u Nemačkoj nije saznao, javio je Ildi, a Ilda je mene zvala. Kad sam videla broj, nisam mogla da dignem slušalicu, nisam mogla da čujem to što ima da mi kaže, slušalicu je podigla žena koja radi kod nas. Njen izraz lica mi je rekao da je moj najgori košmar postao istina – ispričala je Šabanova udovica.

Šaban i Goca Šaulić
Instagram/ Printscreen

Iza Šabana su ostala dva neobjavljena albuma, a Goca je otkrila da je u planu legat, knjiga, a doumentarac o kralju narodne muzike je već počeo da se radi.

pročitajte još

– Oni su već spremni, kad će biti i da li će biti… Ima mnogo pesama za druge ljude, neke je pesme dao pevačima još za života, na njima je kada će ih objaviti. Postoji puno planova, svakako ću se pozabaviti njegovim legatom, piše se knjiga, dokumentarac je počeo da se radi, nadam se da ćemo imati snage da ga privedemo kraju – rekla je ona za “Objektiv” i dodala:

– Još prošle godine u septembru planiran je koncert Šabanu u čast u Bugarskoj, u istoj areni u kojoj je pevao, ali zbog ove epidemiološke situacije to je odloženo za neko drugo vreme. On svakako ostaje da živi, ne samo kroz pesme nego kroz lik i delo, i kroz nas koji ga volimo, decu, unuke, prijatelje, kumove… – zaključila je ona.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti