Sestrinstvo iz manastira „Ravanica" mi je mnogo pomoglo! Marina Tucaković: To mi je dalo nadu u izlečenje!

05.03.2021

16:44 >> 17:00

0

Autor: M. Gudžulić

Tekstopisac objašnjava koliko se bolje oseća otkako je počela da koristi biljku koja se zove Moringa

Sestrinstvo iz manastira „Ravanica" mi je mnogo pomoglo! Marina Tucaković: To mi je dalo nadu u izlečenje!
Marina Tucaković ATAImages/Antonio Ahel

Marina Tucaković otvoreno je progovorila o svojoj borbi s kancerom, te i celokupnom zdravstvenom stanju. Najviše joj je, kaže, pomogao lek koji joj je pripremilo sestrinstvo iz manastira „Ravanica”, pa je zatim i objasnila koliko alternativni lekovi pozitivno utiču na njen organizam.

– U poslednje vreme sam nabacila nekoliko kilograma. Dobro se osećam i nadam se da će pregledi da pokažu da sve ide nabolje. Znate vi mene, ne odustajem i borim se. Od terapija sam svašta uzimala do sada. Nešto mi je pomagalo, nešto nije. Verujem da svaki organizam drugačije reaguje na lekove i to je normalno. Slušala sam o raznim čudesnim izlečenjima, a ja nažalost nisam nešto preterano disciplinovana, pa su me te priče nekako smarale – priča Marina za „Svet” pa nastavlja o tome kako je osetila da joj se snaga vraća: Osetila sam da se bolje osećam tek kada samo počela da koristim biljku koja se zove Moringa. To je drvo iz Afrike čiji se prah pomeša sa kozijom surutkom, a može da se doda i malo kiselog mleka. To je jako zdravo i svi mi koji smo bolesni tu mešavinu treba da uzimamo tri puta dnevno. Zbog ukusa koji mi ne prija ja tu mešavinu uzmem jednom dnevno. To je malo, ali deluje – objasnila je Marina, pa zatim dodala da je njeno zdravstveno stanje počelo da se menja rapidno na bolje tek kada su joj pripadnice sestrinstva iz „Ravanice” napravile poseban lek.

Ova biljka se, inače, može naći i u Indiji i Australiji i zastupljena je u medicini od 2000. godine.

– Nekako sam otkrila da sestrinstvo iz manastira „Ravanica” pravi biljne preparate koji su jako dobri. Osećala sam se sjajno čim sam počela da ih uzimam. Sve mi to daje veliku nadu u izlečenje čim osetim boljitak! Ipak, sve dok ja imam bolest u sebi ne mogu da kažem da mi je nešto skroz pomoglo. Tamo gde idem na hemoterapiju srećem mnogo žena koje su stvarno dobro već 10 ili 15 godina, tako da nada postoji. Često i klonem duhom. Probudim se nekad super raspoložena, nekad mi iz čista mira padne raspoloženje i nemam energije ni za šta. Sve je promenljivo – iskrena je ona.

Marina Tucaković tvrdi da su joj porodica i prijatelji najveća podrška u ovom teškom periodu.

– Kad god klonem najbliži su ti koji mi vraćaju snagu. Porodica i prijatelji mi nikada ne daju da pokleknem. U poslednje vreme se ne osećam baš fenomenalno jer je hemioterapija bila baš jaka. Ipak, kažu da što je hemoterapija jača, to je rezultat bolji – zaključila je.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti