Vesna Čipčić je imala koronu, pa se plašila i depresije: Čudila sam se kako ću sama sebi da dajem injekcije

04.12.2020

09:46

0

Glumica je ispričala kroz šta je prošla tokom pandemije i na koji način se lečila

Vesna Čipčić je imala koronu, pa se plašila i depresije: Čudila sam se kako ću sama sebi da dajem injekcije
ATAImages/ Antonio Ahel

Koronavirus mnoge je naučio da drugačije žive, a to je dokazala i Vesna Čipčić koja ga je preležala.

Glumica je pre nego što se zarazila pila preventivno suplemente, a nakon pozitivnog testa morala je da prima injekcije, tačnije da ih daje sama sebi.

– Dobro sam, bolje je, mnogo bolje nego što je bilo, ali još uvek se nisam „dala u promet“ što se kaže… Da se našalimo malo – kaže na početku razgovora, a zatim je objasnila kako je sve počelo kada je saznala da ima koronavirus.

– Prvo smo se svi testirali u Beogradskom dramskom pozorištu. Dobila sam negativan nalaz, a moja ćerka pozitivan. A onda smo se u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, posle tri dana svi testirali i dobila sam pozitivan nalaz. Nisam tada imala nikakve simptome. Baš ništa. A onda, dobila sam temperaturu i dva – tri dana sam imala do 37.3, nije išla više od toga. Otišla sam kod svog lekara kod koga inače idem – kaže Čipčićeva. Ona se potkovala medicinski, jer je ima prijetelje koji su lekari, pa iako se dobro osećala, nije ništa prepuštala slučaju.

– Snimila sam pluća i moj doktor Dimić je posle toga rekao da jeste reč o covid-u. Onda sam izvadila krv. Ali, evo šta je zanimljivo: jedan moj prijatelj pre mene je imao koronu i on je pitao svog prijatelja, lekara. Od njega je dobio šta je sve neophodno uraditi da bi se tačno dobio nivo bolesti. Zato sam odmah uradila D dimer, na samom početku. I, ti testovi su tada, u početku, bili vrlo dobri, da bi kasnije, kada mi se popravilo opšte stanje, oni bili mnogo lošiji! D dimer je skočio na 1000! Tada sam morala da odem na skener. Lekar je pogledao rezultate skenera i rekao da je sve pod kontrolom, da imam mali problem na levom plućnom krilu, na ivici neznatnog. Ali, moj lekar je rekao da je to ipak upala pluća i dao mi terapiju, pa sam nastavila lečnje. Sve ukupno – bogami evo traje već mesec dana – kaže Vesna, a tada je dobila i injekcije, pa je opisala kako je doživela što je morala sama sebi da ih daje.

Photo: Antonio Ahel/ATAImages

– Zbog povišenog D dimera dobila sam injekcije i bila sam u čudu kako ću ja to sama sebi da dajem. Prvo veče mi je dala moja prijateljica doktorka, a onda od sutradan sam se bockala kao da to ceo život radim! Rekla sam na kraju – kad ozdravim, moći ću da idem da bodem po komšiluku kome treba! Nije to ništa strašno – našalila se glumica. Čipčićeva je otkrila i kakvo joj je bilo psihičko stanje tokom bolesti, pa se skoro, pa bukvalno, “obračunala” sa kovidom-19.

– Jako je važno pishičko stanje dok ste bolesni i kada saznate da imate koronu. Ja nisam sebi dozvolila da padnem u neku depresiju, nisam se plašila, prosto sam vrlo muški odreagovala na sve to i nosila se sa koronom. Mislim se ja: nećeš ti meni korono, nego ja tebi – rekla je ona za E-kliniku, dodajući da je pila i antibiotike u prilično velikoj količini, ali i vitamine, zbog čega smatra da je možda bolje podnela koronavirus.

Pročitajte još:

Irfan Mensur o borbi sa koronavirusom: Prvih pet-šest dana u bolnici ja sam se opraštao

Milena Vasić strahuje od posledica korone: Pitanje je sa kakvim ožiljcima na plućima i u srcu ćemo ostati

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi