Jovana Joksimović, posle vakcinacije: Da mogu ponovo, isti bih izbor napravila!

11.03.2021

20:38 >> 19:55

0

Voditeljka je prvu dozu primila još u januaru, nakon koje nije imala nikakvu reakciju

Jovana Joksimović, posle vakcinacije: Da mogu ponovo, isti bih izbor napravila!
Copyright Jovana Joksimović ATAImages/Antonio Ahel

Jovana Joksimović otvoreno je progovorila o svom iskustvu, nakon što je izabrala vakcinu američke multinacionalne farmaceutske kompanije.

– Želela sam da se vakcinišem. Insistirala sam na tome. Htela sam da to učinim onog trenutka kada je vakcina bila dostupna u našoj državi. Pravo da vam kažem, bila sam nestrpljiva kada će to biti omogućeno nama novinarima da primimo. Srećom, bili smo među prvima, jer novinari spadaju u prioritetne grupe. Imala sam privilegiju da primim prvu dozu već u januaru – počela je voditeljka u razgovoru za „Blic”, pa nastavila: Dobila sam „Fajzer“. Zato što sam u razgovorima sa stručnjacima i ljudi koji znaju mnogo više nego ja, zaključila sam da je reč o vakcini koja je proizvedena po nekim novim tehnologijama.

Pročitajte još:

– Veoma je dostupno u javnosti da pogledaju čitava istraživanja na temu ovog cepiva i mnogo toga je rečeno, što je svakako dobro. Shvatila sam da je transparentna priča oko te vakcine i da alergijske reakcije koje se u nekim slučajevima javljaju su veoma male. Gotovo da ne postoje. I to mi je bilo važno – poručila je Jovana, pa dodala da je tek nakon revakcine osetila određene simptome.

– Nakon prve doze vakcine nisam imala nikakvu reakciju, osim što me je malo bolela leva ruka u koju sam dobila ubod igle. Međutim, nakon druge doze, imala sam povišenu temperaturu, cureo mi je nos, kašljala sam. Trajalo je sedam dana, osećala sam se bolesno. Posle toga je sve bilo kao rukom odneseno. Ono što je važno, sedam dana nakon revakcine otišla sam da proverim antitela i imala sam 35, što znači da mi je mnogo porastao nivo antitela. Drago mi je što se ispitivanjem došlo do toga da prvom dozom „Fajzer“ vakcine dovoljno štiti i raste vam broj antitela. Kada bi ponovo trebala da se vakcinišem izabrala bih ponovo „Fajzer“ – zaključila je.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike