Uzbudljivo na dodeli Gremija! Bijonse i Tejlor Svift se upisale u istoriju, Bili Ajliš neprikosnovena pobednica! (FOTO)

15.03.2021

10:06 >> 10:19

0

Bili Ajliš je dobila Zlatni gramofon za najbolji snimljeni materijal godine, tačnije za pesmu Everything I Ever Wanted, Tejlor je muzičarka sa najviše prizn

Uzbudljivo na dodeli Gremija! Bijonse i Tejlor Svift se upisale u istoriju, Bili Ajliš neprikosnovena pobednica! (FOTO)
Copyright Profimedia

U Los Anđelesu, juče je održana 63. dodela Gremi nagrada, gde su glavne zvezde večeri bile Tejlor Svift i Bijonse, koje su se upisale u istoriju kad je reč o ovoj prestižnoj manifestaciji. Ipak, najvažniju nagradu večeri odnela je Bili Ajliš, koja je dobila Zlatni gramofon za najbolji snimljeni materijal godine, tačnije za pesmu “Everything I Ever Wanted”.

Profimedia

Bijonse je bila nominovana u devet kategorija, a osvojila je nagrade za najbolji R&B nastup – “Black Parade”, najbolju rep pesmu i najbolji rep nastup – “Savage” sa Megan Di Stalion, a poslednju nagradu, onu za najbolji muzički spot i pesmu “Brown Skin Girl”, podelila je sa svojom ćerkom Blu Ajvi Karter. Bijonse je poidelila drugo mesto sa Kvinsijem Džonsom kad je reč o broju nagrada.

Profimedia

“Folklor”, album koji je Tejlor Svift snimila tokom karantina, očekivano je proglašen najboljim albumom godine. Sviftova je tako postala prva žena koja je tri puta dobila nagradu za album godine (i tek četvrti umetnik, posle Frenka Sinatre, Pola Sajmona i Stivija Vondera). Nakon što je pesma “I Can’t Breathe” H.E.R., inspirisana tragičnom smrću Džordža Flojda koja je pokrenula proteste širom SAD, proglašena najboljom pesmom godine, prvi put u istoriji Gremija desilo se da su četiri žene odnele četiri najvažnije nagrade.

Profimedia

Među ostalim značajnijim dobitnicima našli su se Hari Stajls, čija je pesma “Watermelon Sugar” proglašena najboljom pop numerom. Najbolji novi izvođač je Megan Ti Stalion, najbolja duetska pesma je “Rain On Me” koju izvode Lejdi Gaga i Arijana Grande, dok je Dua Lipa odnela nagradu za pop album godine.

Kao i kod ostalih dodela nagrada održanih tokom pandemije, ni ove godine nije bilo publike uživo, osim za određeni broj izvođača i nominovanih.

pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike