Prave sarmu, šminkaju se i ispovedaju: Estrada preuzela Jutjub! (FOTO, VIDEO)

17.03.2021 | 08:15 >> 10:27

Autor: Milica Gudžulić

Pronašli su način kako da nastave druženje sa svojom publikom, dok nema nastupa

Copyright Milica Todorović, Vesna Đogani, Marija Šerifović, Dragan Kojić Keba, Drako Lazić ATAImages/24sedam

Iz zabave, ali i iz finansijskih razloga, brojni izvođaći su tokom pandemije koronavirusa rešili da odlože svoje mikrofone do daljeg i odu u jutjubere. Ova platforma pružila im je mogućnost da u periodu tokom kog ne nastupaju nastave da se druže sa svojom publikom i pokazuju svoj talenat na neki drugi način. Takođe, ovo im je bilo najsrećnije rešenje za popunjavanje slobodnog vremena, kog sad imaju i na pretek.

Marija Šerifović

Marijin „odlazak” u jutjubere javnost je i te kako ispratila, iako je pevačica brzo naglasila da zapravo nema ni najmanju nameru da bilo kome iz te branše bude konkurencija. Kako je poručila, veoma joj je zabavno – što smatra izuzetno važnom stavkom, jer u suprotnom ne bi mogla da nastavi istim tempom koji je postavila u samom startu. Pokazala je kako se doteruje, druži sa psom, kuva sa majkom Vericom… I tako mnogima pružila uvid u svoju svakodnevicu, ali se svog poziva nikako ne odriče. Zarada joj možda nije prioritet, ali se ne bi bunila ukoliko ovaj hobi dobro i unovči.

Copyright Marija i Verica Šerifović, Marija Šerifović Youtube screenshot

– Dobre su i reakcije, što mi je posebno drago. Nisam u kontaktu sa jutjuberima i nisam im svakako konkurencija… Vidim da se dosta polemiše koliko se trenutno zarađuje putem digitalnih platformi – objašnjavala je jednom prilikom „Blicu” Marija, pa nastavila: Svoje video-klipove snimam svojim telefonom i svakako nemam nameru da biznis razvijam u daljem smeru. Svima je jasno da je ovaj vek digitalizacije regulisao taj finansijski deo, pa ako i do toga dođe, ko bi se bunio.

Slavica Ćukteraš

Pevačica s druge strane ekrana ima pravu armiju fanova! Jednom prilikom, sa svima se sita ispričala odgovarajući na pitanja vezana za njenu privatnost, posao… A fanove je i gotovo bacila u trans napravivši šou „Back to 2000″ u kom se zajedno sa njima prisetila „lepih pesama i nekih boljih vremena”.

Copyright Slavica Ćukteraš, Slavica Ćukteraš Youtube screensot

Pred upuštanje u neke nove avanture i nazivajući svoje fanove „Mrgudima” – vratila se „Slavici iz 2005, 2006, 2007…” na oko pola sata, uz akustih verzije najjačih hitova.

Beki Bekić

Folker sa ćerkom Emilijom vodi jutjub kanal posvećen najmlađima.

Pročitajte još:

Dvojac je dečijim pesmama privukao veliku pažnju i maksimalno uživa u Jutjub-svetu. Osim na maternjem, pevaju i na engleskom jeziku („Malo magarence”), a za „najvećeg krivca” Beki je naveo – mlađu naslednicu, koja mu je podarila unuka i tako promenila i život i životni poziv.

– Uspešni smo. Najvažnije nam je da se deci sviđa to što radimo, ali evo, roditelji su nam tražili da počnemo da snimamo i na engleskom, jer deca najbolje uče od treće do pete godine – pričao je pevač jednom prilikom u „Jutru”, a Emilija se nadovezala: Tata mi je pevao prateće vokale. Prvi put je pevao na engleskom, nikad nije ni progovorio na tom jeziku! – oduševljena je bila ona.

Seka Aleksić

Pročitajte još:

Svojim koleginicama i kolegama pridružila se osmislivši koncept kako za starije, tako i mlađe.

– Dečiji Jutjub kanal koji sam pokrenula pre nego što se Jovan rodio, koji sada ima osam meseci, otprilike između osam i deset meseci. Intenzivno radim na tom projektu. Pored internacionalnih dečjih pesma koje sam otpevala u studiju, ima tu dosta i autorskih dečijih pesma – ispričala je Seka jednom prilikom, pa istakla da će kanal imati edukatvni sadržaj.

Goca Tržan

Poznata kao jedna od onih koje nemaju dlake na jeziku – sa istim žarom i bez filtera otišla je i na Jutjub.

Copyright Goca Tržan, Goca Tržan Youtube screenshot

Na ovoj platformi Goca pokriva brojne škakljive teme, u društvu supruga Raše Novakovića, a sreća ju je poslužila koliko i u svetu muzike – uzimajući u obzir veliki broj pratilaca koji ne pripuštaju nijednu njenu izgovorenu reč, što joj je svakako dobro došlo sada kad se ne nastupa.

Pročitajte još:

Darko Lazić

Odsustvo nastupa u karijeri je i Darka navelo da se okrene Jutjubu – i to kao kuvar. Specijalitete koji mu i te kako idu od ruke rešio je da priprema pred svima onima koje takav sadržaj zanima, pa i šire, prenosili su mediji. Kako se navodilo, „baza” će mu biti u porodičnoj kući u Brestaču, sve dok se situacija s koronom se smiri dovoljno da se ponovo lati mikrofona.

Milica Todorović

Pošto je pokrenula svoj Jutjub kanal – ujedno je zašla i u šminkeraj. Požalivši se da i dalje ne barata tehničkim detaljima, u tom trenutku, Milica je zamolila javnost da joj „ne peca greške” već da uživa u njenom mejkap tutorijalu, tokom kog je sređivala jednu prijateljicu.

Copyright Milica Todorović, Youtube screenshot Milica Todorović

Ovo je svakako urodilo plodom, jer je pevačica za samo pola dana „skočila” za oko 8.500 folovera.

Vesna Đogani

I ova pevačica predstavila se publici kao jutjuberka. U svojim vlogovima razgovara na razne teme, odgovara na pitanja fanova, snima čuvene „Ili – ili” emisije… Ali i izdvaja mesečne favorite, otkriva svoju bjuti rutinu i uspeva da u ovu avanturu uključi i supruga, densera Đoleta Đoganija.

Copyright Vesna Đogani, Vesna Đogani Vlog youtube screenshot

Njen kanal trenutno broji oko 22.000 folovera, a Vesna se svakako trudi da im kontentom svima udovolji.

Dragan Kojić Keba

Pevač je jedan od retkih koji se ne žali mnogo na tešku situaciju koja je zavladala na estradi, ali nije propustio da i sam osmisli jutjub-koncept pomoći. Na snimanju jednog programa krajem prošle godine otkrio nam je tako sve o svom „Herbarijumu”, za koji je osmilio i poseban mikrofon – „Kebafon”.

– Imaću emisiju na mom Jutjub kanalu i to je prvi put da snimam tako nešto. Zvaće se „Herbarijum”. Videćete mene sa gitarom, pevam, sviram, pričam, šta drugo da radim u ovo vreme, to me spasava. To će biti prva moja muzička emisija, nemam velika očekivanja, ali sam siguran da će ljudi uživati – ispričao je Keba uzbuđeno pa dodao: Imam mikrofon koji se zove „Kebafon”.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam