Nada Topčagić odbila nagradu za životno delo: Posle toga vidim samo sanduk

18.03.2021

16:51 >> 16:30

0

Autor: D. Božović

Pevačica je zahvalna Ibrahimoviću na popularnosti koju joj je doneo, ali priznanje kakvo joj je sledovalo nije preuzela

Nada Topčagić odbila nagradu za životno delo: Posle toga vidim samo sanduk
Copyright Foto: Printscreen Youtube

Pevačica Nada Topčagić ne krije oduševljenje što se fudbaler Zlatan Ibrahimović na festivalu „Sanremo” pojavio na bini uvodnim taktovima njene numere „Jutro je”, ali ističe da nije očekivala takav odjek i toliku popularnost, a nagradu za životno delo je kako kaže morala da odbije.

Topčagićeva je jednom prilikom ispričala da ju je Ibrahimović ovim gestom vratio u mladost i da je ovo vrhunac njene karijere.

– Počeo telefon da zvoni kao lud, zovu sa svih strana, a ja – kose, frizure nema, glave nema, garderobe nema. Ja u haosu, spremam prolećnu garderobu, odlažem zimsku. Korona tu. Ja uživam u Banovcima, na Tari. Ugojila se, ubucila se, stalno zovu prijatelji da ideš negde da ždereš. Ja sve od sutra dijetu neku. Odbijala sam televizijske emisije. Izmislim da sam negde jer sam se bila zapustila, ko svinjče neko. Nisam vodila računa o izgledu jer je krenula korona, nigde se ništa ne snima, ne nastupa, i ja se opustila, kad ono, haos! Snašlo me je ludilo. Počinjem da tražim stvari, kreće panika, nisam spremna bila za Sanremo. Izvukla iz fundusa neku sakojčinu, rolku, kačket i naočare. Ekipe iz Zagreba, Splita, Crne Gore, Sarajeva. Svi zovu i dolaze. A ja se preznojila, nema pudera, pufnice. Počinjem da urlam na sebe šta me je snašlo, a ja nespremna. Ibrahimović me je bacio u orbitu. Ljudi mi javljaju da masovno italijani stavljaju da im telefon zvoni sa mojom pesmom – istakla je Nada, pa objasnila zbog čega je odbila nagradu za životno delo:

Nada Topčagić ATAImages/Antonio Ahel

– Ja nemam nikakvu nagradu. Dali mi to za životno delo. Malo sam se šegačila, to je bilo pre dve, tri godine. Posle te nagrade vidim samo sanduk, daleko bilo. Sećam se 1985. godine, kad smo muž, ja i sin išli na letovanje, i gledamo televiziju. Zoran Radmilović bolestan, leži u bolnici dolazi ekipa i uručuje mu nagradu baš za Životno delo. I čovek umre posle nekoliko dana. Kad su mi rekli da treba da primim tu nagradu, rekla sam da nema šanse da se pojavim da preuzmem to priznanje. I, stvarno, nisam ni otišla. Zovu me organizatori, svi redom da vide gde sam, a ja negde van Beograda, uopšte to nisam shvatila ozbiljno. Mene zovu samo kad treba da se peva negde gde padaju bombe – ispričala je Nada Topčagić za „Svet”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike