Privatni detektiv godinama pratio Megan Markl kako bi saznao sve o njoj

20.03.2021

07:15 >> 08:03

0

Autor: D. Božović

Istražitelj je od 2016. beležio svaki korak vojvotkinje od Saseksa, uključujući i njenu porodicu, prijatelje i saradnike

Privatni detektiv godinama pratio Megan Markl kako bi saznao sve o njoj
Copyright Megan Markl Profimedia

Kako strani mediji saznaju, tabloid „The Sun” unajmio je privatnog detektiva koji je pratio svaki korak Megan Markl i njene porodice. Ovo istraživanje je počelo još 2016. godine, kada je u javnost dospela informacija da se zabavlja sa princem Harijem.

Detektiv je godinama istraživao i raspitivao se o životu Marklove, a sve je to prema pisanjima stranih medija stalo na 90 stranica koje su predate u ruke tabloidnih novina.

Oni su potom počeli da objavljuju ekskluzivne tekstove o njoj, ali i jedan od plaćenih intervjua sa polusestrom Samantom. Kako se dalje navodi, osnivači ovog tabloida se pravdaju da nisu znali da se njihov istražitelj služio nedozvoljenim metodama u prikupljanju podataka, jer se otkrivanje privatnih brojeva i broj osiguranja smatra kao krivično delo, dok je detektiv za „New York Times” izjavio da je nemoguće da urednici tabloida „The Sun”, nisu znali šta on radi, jer su ga oni unajmili.

Advokat princa Harija i Megan dao je saoštenje da su vojvoda i vojvotkinja zahvalni što je sve ovo izašlo u javnost.

– Zahvalni su onima koji rade u medijima i koji podržavaju novinarske vriednosti koje su sada potrebne više nego ikad pre – poručili su Hari i Megan.

Podsetimo, princ Hari je 2019. godine pokrenuo tužbu protiv pomenutog tabloida zbog nelegalnog prikupljanja podataka, a sada je detektiv priznao da je zahvaljujući njemu i njegovim otkrićima „The Sun” došao i do Meganinog oca Tomasa Markla.

Istražitelj je takođe morao da prizna da je odavanje privatnih podataka kršenje zakona, jer se do njih može doći samo ako se protiv te osobe vodi građanski ili kazneni postupak.

– Od „The Suna” sam dobio papir koji sam morao potpisati i u kojem piše da neću koristiti ilegalne metode za lociranje ljudi ili proveru njihove prošlosti. Ali nakon toga njihovi novinari su mi, uz znakovito namigivanje, rekli: „Ako želite zadržati ovaj posao, nastavite raditi ono što ste radili” – rekao je detektiv koji je istakao i da se kaje zbog svojih postupaka i da je spreman da se suoči sa advokatima Harija i Megan, a potom i uputio izvinjenje kraljevskoj porodici.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike