Branislav Lečić ide na saslušanje: Nakon Danijelinih optužbi glumac mora u Tužilaštvo

22.03.2021

13:01 >> 13:11

0

Autor: D. Božović

Glumica je otkrila da filmski moćnik koji ju je silovao ima inicijale B. L.

Branislav Lečić ide na saslušanje: Nakon Danijelinih optužbi glumac mora u Tužilaštvo
Copyright Milan Maričić/ATAImages

Glumica Danijela Štajnfeld je na saslušanju u policiji, u prisustvu zamenika višeg javnog tužioca, optužila B. L. da ju je silovao pre nekoliko godina, a mediji tvrde da je u pitanju poznati glumac Branislav Lečić.

– U svojoj izjavi navela je identitet eventualnog izvršioca krivičnog dela. Kao učinioca je navela B. L. –  rekla je Tanjugu portparol tužilaštva Ivana Rakočević, navodeći da su dalje provere u toku i da se radi na prikupljanju dokaza.

B. L. bi takođe trebalo da bude pozvan na saslušanje, nakon čega će tužilaštvo odlučiti da li će pokrenuti istragu protiv njega u vezi sa ovim slučajem.

Stefan Tomašević/ATAImages

Za krivično delo silovanje, u zavisnosti od načina izvršenja, propisane su kazne od najmanje dve ili pet godina zatvora, a maksimalne predviđene su 10, 12 i 15 godina zatvora.

Glumica je u avgustu prošle godine u medijima ispričala da ju je silovao „moćnik iz filmske industrije”, pre četiri i po godine, nakon čega se odselila u Ameriku.

U trejleru svog dokumentarnog filma „Zaceli me”, koji je premijerno prikazan prošle godine na festivalu u Sarajevu, održanom onlajn, na nekoliko sekundi se, prema pisanju medija, pojavljuje Danijela dok se nekom poverava preko laptopa u video-pozivu.

– Pre četiri i po godine sam preživela silovanje u Srbiji – ispričala je Štajnfeldova, dok je s druge strane neko pita: „O, bože, Dani, zašto nam to nisi rekla?”

Posle toga, glumicu su podržale mnoge kolege, tražeći da obelodani ime silovatelja, ali je to tek nedavno učinila prilikom iskaza u policiji.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike