Bane Vidaković se čudi stavu Mirjane Karanović o Lečiću: Ne razumem je, još nije došlo do presude

26.03.2021 | 12:59

Autor: Nevena Mijušković

Jedni ga brane, drugi su ga već osudili, većina je neutralna... Umetnike su podelili navodi o silovanju Danijele Štanjfeld. Mnogi čekaju da vide šta će se

Copyright ATA Images/Antoni Ahel

Okako je glumica Danijela Štajnfeld optužila kolegu Branislava Lečića za silovanje, većina glumaca izjasnila se o slučaju. Dok su ga jedni osudili unapred, drugi smatraju da nije kriv, ali da će sve to tužilaštvo utvrditi.

Među prvima su se oglasile Mirjana Karanović i Radmila Živković, stajući na stranu Danijele. Karanovićeva je čak izjavila da više neće igrati u predstavama sa nekadašnjim kolegom, a 17 glumaca Beogradskog dramskog pozorišta potpisalo je peticiju tražeći isto. Lečić je iz tog razloga eliminisan iz predstave “Kad su cvetale tikve”, a sada se njegove kolege i dalje oglašavaju. Optužbe Štajnfeldove podelile su umetnike, a glumac Bane Vidaković, koji igra u popularnoj predstavi “Korešpodencija” sa Lečićem, ističe da sa kolegama iz “Zvezdara teatra” nisu polemisali o ovoj temi, pa ni razmatrali da li treba da prestanu da igraju s njim. On se, takođe, začudio i zbog stava koleginice Mirjane.

Copyright Miloš Tešić/ATAImages

– Ja ne razumem Mirjanu Karanović, jer ovo sve još nije došlo do presude. Nije mi jasno da treba da presuđujemo unapred. Nemam ni jednu malu nameru da to radim. To je sve na sudu i nadležnim organima. Ne želim da uvredim ni Danijelu, ni Leku, ne bih uopšte da ulazim u to. Pogotovo ne tako drastično da ne igram predstave sa njim, to nije u redu. Ne kažem ništa ni za Branislava, a tek ne ulazim u Danijelino svedočenje, njoj želim sve najbolje. Meni i kolegama koji igramo sa Lekom ne pada na pamet da se tu nešto opredeljujemo, jer nismo mi sud – poručio je Vidaković za Blic.

Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Glumac Srđan Timarov takođe trenutno priprema predstavu sa Lečićem u JDP, ali nije želeo da komentariše sitaciju dok, kako je rekao, prvo ne popriča sa kolegom.

– Govoriću o svemu kad budem spreman i kad budem želeo da pričam o tome. To ne znači da nemam mišljenje o celoj tematici, već želim da budem siguran u neke stvari – rekao je kratko Timarov.

U istoj predstavi sa Lečićem i Timarovim igra i Svetlana Ceca Bojković. Na pitanje kakav je njen stav po pitanju toga što je Mirjana Karanović odbila da igra predstavu sa Lečićem, ona je kratko poručila:

– Je l’ ja treba sada da odbijam ili određujem te stvari!? Molim vas da me preskočite sa tom temom – rekla je Bojkovićeva.

pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam