Vasil Hadžimanov, posle smrti oca Zafira: Bio je vrhunski šmeker u svemu i to mora da se pamti (FOTO)

27.03.2021

21:29 >> 21:57

0

Poznati muzičar uputio mu je poslednje zbogom, naglasivši da će im zausvek nedostajati i zahvaljujući se svima na brojnim rečima podrške, u ova teška vre

Vasil Hadžimanov, posle smrti oca Zafira: Bio je vrhunski šmeker u svemu i to mora da se pamti (FOTO)
Vasil Hadžimanov ATAImages/Z. Milutinović

Vasil Hadžimanov teška srca oprostio se od oca Zafira, koji je preminuo danas od poslednica koronavirusa, u 77. godini. Emotivna poruka na njegovom Fejsbuk profilu rastužila je brojne prijatelje, ali i fanove, koji su mu ubrzo pružili reči podrške u ovom teškom periodu, na čemu im je i te kako zahvalan.

– Danas je preminuo moj otac, Zafir. Njegovo veliko srce nije uspelo da pobedi bitku sa ovom groznom bolešću. Za sobom je ostavio pravo bogatstvo, od pesama koje je tako majstorski lako pevao, preko svojih mnogobrojnih i raznovrsnih kompozicija, knjiga poezije i proze, pa sve do nenadmašivih uloga u pozorištu i na filmu. Tevije nad Tevijama! No, pre i iznad svega toga, svojoj porodici i najbližima uvek je nesebično davao svoju ogromnu ljubav, pažnju i podršku.

– Senka i on bili su jedan od najtalentovanijih i najlepših parova u istoriji ovih prostora. Nenadmašivi! Njegov nesavladiv duh, sposobnost da se u svakoj situaciji snađe i nađe na nogama, energija da sve sto radi uvek radi celim svojim bićem, a da dok sve to radi bude istovremeno vrhunski šmeker… To mora da se pamti. Da se pamti i poštuje! Volimo te tata i, nedostajaćes nam zauvek! Hvala vam svima na rečima podrske – napisao je uz svoju objavu Vasil.

Danas je preminuo moj otac Zafir .
Njegovo veliko srce nije uspelo da pobedi bitku sa ovom groznom bolescu.
Za sobom je…

Posted by Vasil Hadzimanov on Saturday, 27 March 2021

Podsetimo, Zafir Hadžimanov je sina Vasila smatrao „najvećom radosti svog života”.

– Vasil je najveća radost mog života. Napisao sam i pesmu o njegovom rođenju – „Žito moje”. Kada sam ga mirisao kao bebu, posle kupanja, zamirisao mi je kao tek izvađen hleb iz pećnice. I padne mi na pamet da je žito najvažniji produkt života. Presrećan sam i što se nit muzikalnosti prenosi kroz generacije moje porodice – pričao je svojevremeno Zafir „Kuriru”, pa nastavio: Velika je radost kada imaš sina koga proglase najboljim džez pijanistom na svetu, a onda dođe unuka koja sa 17 godina samostalno ode u Pozorište na Terazijama i pobedi njih 50 na audiciji za ulogu u predstavi „Fantom iz opere”. Marta je trenutno na studijama solo pevanja u Nemačkoj, u Manhajmu, dobiće njihovu punu stipendiju. Ima neverovatan glas, koloraturni sopran. Prelepa je i vrlo svoja. Ne odustaje od onoga što je zamislila i smatra da je dobro.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi