Imala je 19 godina kad je zbog Vajnstina prošla kroz pakao: Isplivali detalji tužbe još jedne žrtve ozloglašenog producenta!

28.03.2021 | 21:08

Autor: Milica Gudžulić

Hejli Grip progovorila je tek pošto je Harvi osuđen na više od dve decenije zatvora zbog silovanja više žena

Copyright Hajli Grip Profimedia

Glumica Hejli Grip podnela tužbu protiv Harvija Vajnstina sudu u Los Anđelesu, u kojoj tvrdi da je i ona žrtva već ozloglašenog producenta, osuđenog na 23 godine zatvora zbog silovanja više žena. Prema pisanju stranih medija, sve se odvilo u jednom hotelu u koji je došla zbog kastinga, dok joj je na izlazu Vajnstinova saradnica pretila da će je zatvoriti u psihijatrijsku ustanovu ukoliko bude progovoila o drami kroz koju je prošla.

Detalji tužbe koji su zatim isplivali u javnost mnoge su zgrozili – u njoj se navodi kako je Hejli imala svega 19 godina kada je Harvi Vajsntin postao njen nasilnik. Po ulasku u apartman, holivudski sek*ualni predator ponudio joj je čašu vina, koju je ona odbila jer još nije imala 21 godinu (kada je u SAD dozvoljeno konzumirati alkohol). Međutim, posle samo jednog gutljaja koji je na kraju ispila, počelo je da joj se vrti u glavi, a producent se već bio naslonio na nju.

Copyright Hrvi Vajnstin Profimedia

Sve vreme, pokušavala je da se otrgne, ali nije joj polazilo za rukom. Što je više vrištala – on je više navaljivao. Međutim, tokom velike borbe polomila je nokat, pa mu je istim zadala rane na genitalijama. Kada je otišao po peškir, navode dalje strani mediji, Hejli je istrčala napolje i ne sluteći šta je još čeka.

Tada, naime, naletela je na Harvijevu saradnicu, koja joj je rekla da je „sama kriva, da je luda i da će je zatvoriti u psihijatrijsku ustanovu ukoliko bude progovorila o napastvovanju”.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam