Rodio se u Prištini, a '99. otišao u Bosnu kod babe! Rasta o detinjstvu: Skromno smo živeli, ali sreće nikad nije falilo

29.03.2021

07:50 >> 07:03

0

Kao mali je, kaže, bio dobar, ali nestašan. Svakako, porodica mu je uvek bila utočište i svi su izuzetno vezani jedni za druge

Rodio se u Prištini, a '99. otišao u Bosnu kod babe! Rasta o detinjstvu: Skromno smo živeli, ali sreće nikad nije falilo
Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Stefan Đurić Rasta rođen je 16. novembra 1989. godine u Prištini. Bio je jedna od retkih beba koje su se rodile baš tu, umesto u Skoplju, gde su se u tom periodu deca uglavnom rađala.

– Uvek sam bio dobar, uvek sam bio super, dobar u školi, široj porodici omiljeni član, ali sam bio nestašan. Nikad nisam bio miran. Nisam bežao od kuće, nikad, mi smo jako vezani jedni za druge. Za mene su ujak i ujna uži porodični krug. Uvek sam imao jako lep odnos sa njom, dobar je čovek i super lik. Porodica mi je uvek bila utočište – pričao je reper u „Sceniranju”, pa nastavio: Već sam u sedmom razredu išao u klubove, ali sam se uvek vraćao. Ne mogu da razjedinim ko je bio stroži, oni su dva karaktera koji se neverovatno dobro dopunjuju, oni su mi primer skladnog braka i skladne ljubavi. Mama je uvek bila ta koja i kada se prodere utiče, a moj otac ako ne priča sa mnom pola dana, to mi je bio strašno.

Pročitajte još:

U jednom trenutku, pak, 1999. godine, otišao je u Bosnu i živeo sa babom, ali sve ih je put na kraju odveo u Beograd. Porodica je dala sve od sebe da Stefan ne oseti kakav nedostatak – i tako je i bilo.

– Deca su se tada rađala u Skoplju, a ja sam među retkima koji su se rodili baš u Prištini. Moja mama je radila kao medicinska sestra, dobro je znala ljude i nismo imali neki strah. Taj period mog života nije bio bezbedan, shvatao sam da nešto nije u redu, ali su se moji pobrnuli za to da ne osećam neki nedostatak. Na kraju je 1999. godine eskaliralo, pa smo napustili stan i ja sam otišao u Bosnu i živeo sa babom. Roditelji su ostali prilično dugo i kada su videli da neće biti bolje… Oni imaju životnu priču i put bi ih svakako doveo do Beograda.

Sreće, bez obzira na sve, nikad nije falilo.

– Nas kao porodicu sve to veže, mi imao taj neki blizak i emotivni odnos, iz svega smo gledali da izvučemo najbolje, da bude smeha i pozitivno. Roditelji su se trudili da mi ništa ne fali. Mi smo živeli skromno i nikad mi nije falilo sreće. Lako je naći zbog čega da budeš nesrećan.

Beograd je grad koji najviše voli, jer je tu počela njegova karijera.

Stefan Đurić Rasta ATAImages/Antonio Ahel

– Beograd volim najviše na svetu, to je moj život i nešto što me odgajilo, rođen sam u Prištini, ali je u Beogradu počela moja karijera… Uvek sam imao urođenu radnu etiku i da se bavim muzikom. Kod nas se uvek slušala dobra muzika, imao sam priliku da odrastam uz kvalitetnu muziku i to mi je postala glavna stvar. U jednom momentu mi je sinulo da je muzika sve čime ću se baviti i kao mali sam hteo da to bude moj biznis. Osim kreativnog dela jako me zanima marketing i cela priča oko distribucije, slušalaca, strategije. Imam mnogo iskustva i što više znam, više uživam – objasnio je on.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike