Poslednji trenuci Tozovca: Lekari su mu puštali pesme koje je odmah prepoznao

06.04.2021

08:51 >> 12:13

0

Kako smo saznali, pevač je u nedelju hitno primljen na VMA, gde je intubiran, a zatim i reanimiran. Pored svih napora osoblja klinike, srce mu nije izdržalo

Poslednji trenuci Tozovca: Lekari su mu puštali pesme koje je odmah prepoznao
Copyright Stefan Tomašević/ATA Images

Pevač Predrag Živković Tozovac preminuo je u 85. godini.

Kako saznajemo, on je iz KBC “Dragiše Mišović” otpušten u petak, a zatim je hitno u nedelju primljen na VMA zbog pogoršanja stanja. Tozovcu je tada izuzetno bio nizak pritisak, nije skoro ništa govorio, a pluća su mu bila u jako lošem stanju. Kako kaže izvor 24sedam sa ove klinike, legendarni pevač je intubiran i tada mu se povratila svest. U želji da ga spasu, te da bi osoblje proverilo njegovo stanje svesti, pustili su mu i njegove pesme, koje je odmah prepoznao. Urađeno je sve da ga spasu, ali je ubrzo usledila i reanimacija. Nažalost, Tozovac je, prema tvrdnjama našeg izvora, preminuo pet minuta iza ponoći 6. aprila.

Podsetimo, Predrag Živković Tozovac poslednjih nedelja lečio se od koronavirusa. želeo je što pre da izađe iz bolnice i vrati se kući, a tokom boravka na klinici bio je na intenzivnoj nezi na kiseoniku.

Antonio Ahel/ATAImages

Tozovac je bio srpski kompozitor, tekstopisac, harmonikaš i pevač narodne i folk muzike, najpoznatiji po pesmama „Tražiću ljubav novu“, „Vlajna“, „Jesen u mom sokaku“, „Mirjana“, „Ti si me čekala“, „Violino ne sviraj“ „Ovamo Cigani“, „Oči jedne žene“, „Prazna čaša“, „Jeremija“ i drugima. Rođen je 22. januara 1936. godine u Kraljevu, a živeo je i radio u Beogradu.

Talenat za muziku otkrili su njegovi roditelji kada mu je bilo četiri godine. Već sa deset godina počeo je da nastupa na svadbama svirajući harmoniku. U Beograd je došao na studije, ali je muzika bila jača od želje za sticanjem diplome ekonomiste, pa je počeo da nastupa sa raznim orkestrima.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike