Lečiću pozlilo! Glumac se oglasio nakon optužbi Merime Isaković za zlostavljanje

08.04.2021

18:22 >> 20:53

0

Kako PR tim poznatog glumca navodi, Branislav se ne oseća dobro zbog izjave glumice

Lečiću pozlilo! Glumac se oglasio nakon optužbi Merime Isaković za zlostavljanje
Branislav Lečić ATAImages/Antonio Ahel

Domaća javnost ostala je zatečena nakon ispovesti glumice Merime Isaković koja je nakon 43 godine izjavila da ju je kolega Branislav Lečić navodno s*ksualno napastvovao, a povodom ovih navoda, oglasio se PR tim poznatog glumca.

– Poštovani novinari, obaveštavamo vas da, zbog današnjih navoda u medijima, Branislav Lečić se ne oseća zdravstveno najbolje. Iz istih razloga, do daljnjeg, se neće obraćati javnosti, ali i kao što je naveo i ranije, neće komentarisati bilo kakve optužbe protiv sebe dok se ne završi postupak pred državnim organima. Molimo vas još jednom da ga ne uznemiravate jer se zaista ne oseća dobro. Unapred zahvalni, PR tim Branislava Lečića – stoji u saopštenju.

Podsetimo, Merima je nakon Danijele Štajnfeld odlučila da progovori o svojoj prošlosti, te je navela da je doživela identičnu sudbinu kao njena mlađa koleginica.

– Bilo mi je 18 godina. Ugurao me je u stan: „Ne pokušavaj da vrištiš, niko te neće čuti”, oborio me je na pod. „Osećala sam kako me lomi, boli svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te, Bože! Osećam taj zadah, miris truleži. Zastrašujući pogled. Prazan i crn. Oči bez duše. „Znaš li ti ko sam ja? Treba da ti je čast da te želim”. Stravičan bol, uvija se kao neka zmija. Svlači mi haljinu, pokušava da mi razmakne noge. Kao da me kleštima lomi… Ako uspe, umreću noćas… Mili Bože, ne ovako, samo ne ovako. Sve što se dalje dešava, je kao igra smrti. Strah koji vrišti u meni, dok se on sladi mojom nemoći. Osećam potrebu da danas kažem istinu i molim narod da ovo pažljivo pročita – ispričala je Merima za „Nedeljnik”.

Printscreen/ATAImages

Osim toga, Merima je izjavila i da će svedočiti protiv Lečića ukoliko je Tužilaštvo pozove, a advokat  Svetozar Vujačić istakao je da njena izjava ne može uticati ni povoljni, ni nepovoljno na Branislava.

– Prema zakonu, ako prođe više od 35 godina od silovanja, nastupa apsolutna zastarelost, što znači da žrtva silovanja više ne može sudski da goni izvršioca, niti da utiče na druge postupke protiv njega na bilo koji način – pojasnio je asvokat. On je podsetio da je zaprećena kazna za delo silovanje od tri do 12, a maksimalno 30 godina, što zapravo ima veze sa brzinom zastarelosti krivičnog dela.

– Zastarelost prati visinu kazne. Što je veća kazna, zastarelost kasnije nastupa. Ipak, s obzirom da je prošlo 43 godine od navodnog počinjenja dela silovanja od strane Lečića, zastarelost je svakako nastupila i tu nema sumnje – kaže Vujačić.

To znači, da slučaj Lečić-Isaković nikako ne može da dospe na sud, niti dolazi u razmatranje Merimino svedočenje.

– Merima ne može da utiče na ishod slučaja Lečić-Štajnfeld ni u pozitivnom, ni u negativnom smislu. Merima ne može da bude oštećena, pokrene parnični ni krivični postupak, jer bi prijava bila odbačena. Osim toga, nema nikakava posredna i neposredna saznanja da bi bila svedok u slučaju Danijele Štajnfeld – rekao je advokat Vujačić za „Kurir”.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi