Novo suđenje Harviju Vajnstinu: Tužioci traže izručenje osuđenika Los Anđelesu

14.04.2021

18:59 >> 21:56

0

Pojavile su se nove optužbe na račun filmskog producenta, a radi se o 11 tačaka uključujući silovanje i s*ksualni napad, u pet navodnih incidenata između

Novo suđenje Harviju Vajnstinu: Tužioci traže izručenje osuđenika Los Anđelesu
Copyright Profimedia

Filmski producent Harvi Vajnstin koji je osuđen na 23 godine zatvora zbog s*ksualnog zlostavljanja, suočiće se s novim optužbama za silovanje, što bi moglo rezultirati sa još nekoliko godina provedenih iza rešetaka. Naime, tužioci su pre dve nedelje u sudu Los Anđelesu izložili slučajeve i traže njegovo izručenje kako bi moglo da mu se sudi, piše „Foks njuz“.

Vajnštajnt trenutno boravi u zatvoru Vende u Njujorku, gde služi kaznu od 23 godine zatvora zbog niza s*ksualnih zločina, a sada su stigle i nove opužbe.

Profimedia

Tužioci iz Los Anđelesa podneli su nove tužbe, a „Foks njuz“ javlja da su one identične onima koje je bivša javna tužiteljka okruga Džeki Lejsi iznela prošle godine. Radi se o 11 tačaka, uključujući silovanje i seksualni napad, u pet navodnih incidenata između 2004. i 2013. godine.

Podsetimo, „Page Six“ je ranije pisao da Vajnstinovi advokati zahtevaju odlaganje izručenja zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja osuđenika koji je oslepeo i kome su ispala četiri zuba. Ipak, Glorija Alred, advokatica koja zastupa dve od pet žrtava, uverena je da će doći do premeštaja seksualnog predatora.
– Čini mi se da Vajnstin ne želi da bude prebačen u Los Anđeles zbog suočavanja s optužnicama, no daljnja odlaganja znače da pravda neće biti zadovoljena – rekla je ona za američke medije.

Inače, nakon što se u javnosti pojavila vest da je Vajnstin optužen za napastovanje nežnijeg pola, 80 žena, među kojima su glumice Gvinet Paltrou, Anđelina Džoli i Lea Sejdu, optužile su holivudskog producenta za s*ksualno uznemiravanje i zlostavljanje. Paltrou je tada izjavila da ju je Harvi spopadao u hotelskoj sobi.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike