Viktor Savić o Džeju: Plačem uz njegove pesme, kao da smo izgubili člana porodice

08.12.2020

15:59 >> 16:01

0

Glumac je za 24sedam podelio svoje emocije, utiske i simpatije koje je gajio prema legendarnom pevaču

Viktor Savić o Džeju: Plačem uz njegove pesme, kao da smo izgubili člana porodice
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Beograđani su sinoć, 7. decembra, odali počast preminulom Džeju Ramadanovskom, koji je bio jedan od simbola Dorćola gde je i živeo, pevajući njegove pesme . Među okupljenima je bio i glumac Viktor Savić, koji je sa čitaocima 24sedam podelio svoje emocije, utiske i simpatije koje je gajio prema velikom Džeju, ali i žalosti zbog njegovog odlaska. Brojne njegove hitove glumac mnogo voli i peva, a uz njih zna i da zaplače.

– Sve Džejeve pesme volim, možda bih izdvojio posebno “Od ljubavi do mržnje”, “Žurka”, a zatim i “Dah besa”. I jednu koju je izbacio pre dve godine  – “Deca sreće”. Imao sam prilike da ga upoznam i da ga slušam uživo, ali ga nisam poznavao – kaže glumac i dodaje da u kafani ne traži određene pesme kad izlazi.

– U kafani ne naručujem pesme, retko kad i da idem u kafane,  pogotovu sad u ovom periodu. Džeja slušam više u nekom zatvorenom krugu sa svojim društvom – otkriva Savić. Zbog emocija koje nose Džejeve pesme, kao da je logičan sled pustiti i suze. U tome se slaže i glumac, koji kaže da i sam zna da zaplače uz hitove kralja balade.

– Naravno, Džej je to skoro rekao: “ako ti neko kaže da nikad nije plakao, nemoj da se družiš s njim.

Viktor smatra da će lik Ramadanovskog ostati upamćen, osim po onome što je u umetničkom smislu ostavio iza sebe, i po svojoj humanosti.

– Džej je deo svih nas, kao i Toma Zdravković što je ostao. Džej je obeležio posebno našu generaciju , tako da zbog te energije koju je donosio, emocije, svi se osećamo trenutno kao da smo izgubili člana porodice. Naravno da će ostati i njegov lik i delo važno i večno – zaključio je Savić.

Podsetimo, Džej je preminuo 6. decembra u 57. godini, od posledica srčanog udara.

Pročitajte još:

Viktor Savić na Dorćolu pevao Džejeve pesme: Deca ulice ga nikada zaboraviti neće (FOTO)

Braja je napisao čuvenu ,,Upalite za mnom sveće”, ali ne za Džeja: Sve o pesmi koja je još u vreme najdublje ekonomske krize postala hit

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike