Doris Dragović proslavila je 60. rođendan na poseban način!

21.04.2021

11:12 >> 10:59

0

Pevačica je karijeru započela osamdesetih godina, a na njenom novom projektu radio je Ivan Huljić

Doris Dragović proslavila je 60. rođendan na poseban način!
Copyright Youtube printscreen/ Marco Polo

Doris Dragović nedavno je napunila 60 godina, a na svoj jubilarni rođendan objavila je pesmu “Snaći ću se ja”, koju je radio Ivan Huljić.

Pevačica, koja je karijeru započela osamdesetih godina, ne koristi društvene mreže, a intervjue daje retko. Ipak, pre dve godine pričala je o saradnji sa ocem i sinom – Ivanom i Tončijem Hiljićem.

– S Ivanom sarađujem od rane faze njegovog embrionalnog razvoja! Naime, taj mladi čovek je deo svakoga i svega ko poznaje “dobro”. Što se muzičke saradnje tiče, iza nas su festivali, singlovi, najnoviji hit “Brod za nabolje”, a ispred nas blistava budućnost – rekla je ona, a zatim ispričala koje su razlike između oca i sina – Tončija i Ivana Huljića.

– Osim po frizuri, razlikuju se po još mnogočemu. Nesumnjivo je da je Tonči riznica znanja i veštine, vredna i životno važna za svakog ko želi da uči. Ivan je s tim živeo, rastao i razvijao se. Postoji jedna, meni najprivlačnija razlika: Ivan svoja dela doživljava više kao proces, kao rad u razvoju, dok otac svoja dela donosi mnogo konačnije. Oba načina su vrlo snažna i vanserijska te pevaču predstavljaju izazov.

Doris Dragović Printscreen ,,Exkluziv”

Splitskoj pevačici je, inače, pravo ime Dorotea.  S obzirom na to da je jedinica, dobijala je mnogo ljubavi i pažnje u detinjstvu, ne samo od roditelja, nego i od ostalih članova porodice. Bila je učenica splitske klasične gimnazije „Natko Nodilo“, a sve razrede srednje škole završila je s odličnim uspehom. Mnogi tvrde da je gracioznost nasledila od bakine sestre, čuvene balerine Ane Roje. Otac Jakov Braco Dragović bio je poštanski službenik, a majka Alica knjigovođa u Dalmi.

Karijeru je započela osamdesetih godina kao pevačica grupe „More“, s kojom je snimila dva albuma “Hajde da se mazimo” i “Tigrica”. U to vreme se pojavila i kao model u dva spota Zdravka Čolića, za pesme “Ti možeš sve” i “Ruška”.

Od 1990. u braku je s Mariom Budimirom, čuvenim bivšim vaterpolistom, s kojim je ubrzo nakon venčanja dobila sina Bornu.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike