Zbogom, dobri moj Baki: Muzička scena u suzama zbog smrti Aleksandra Banjca (FOTO)

28.04.2021

09:37 >> 12:37

0

Čuveni klavijaturista, kompozitor i aranžer, preminuo je iznenada. Vest o njegovoj smrti saopštile su kolege, opraštajući se od njega na društvenim mreža

Zbogom, dobri moj Baki: Muzička scena u suzama zbog smrti Aleksandra Banjca (FOTO)
Copyright Aleksandra Banjac Youtube screenshot, Dan Vuk, Rock opera

Aleksandar Banjac, poznati kompozitor, aranžer i klavijaturista, iznenada je preminuo. Vest o smrti javnosti su saopštile njegove kolege, opraštajući se od njega putem društvenih mreža. Potreseni, ni sami nisu mogli da veruju šta pišu uz crno-bele fotografije, koje su zatim osvanule na njihovim profilima.

– Stoj! Nisam znala da ti kažem, mili moj… Počivaj u miru dragi Baki. Ne mogu da verujem da ovo pišem… – uz emotikon slomljenog srca objavila je Jelena Tomašević.

– Zbogom moj dobri Baki, zbogom… – poručio je Sergej Ćetković.

– Poslednji pozdrav iz „Balkanske ulice” čarobnom umetniku, harizmatičnom Aleksandru Banjcu… Ostajem i dalje pri onome što sam rekla na kraju ovog snimka… Ali nema ni para, ni Banjca niti snage da se tako često pozdravljam sa ljudima koji su deo mog emotivnog kapitala… Ulepšao je mnoge moje emisije… Saučešće porodici koja je izgubila tako mladog oca i supruga… – napisala je Vesna Dedić u kratkom nimku na Instagramu.

Vesna Dedić Instagram screenshot

Vesna Dedić Instagram screenshot

– Zanemeo sam. Ne postoje reči – napisao je Nikola Demonja uz crno-belu fotografiju Banjca.

Zanemeo sam.
Ne postoje reči.

Posted by Nikola Demonja on Wednesday, 28 April 2021

– Šta je ovo, ljudi moji… Ja ne verujem više… – napisala je na Instagramu Ivana Peters.

– Počivaj u miru, Baki moj… – oglasio se i Mirza Selimović, čim je čuo tužne vesti.

– Magični Baki, u našim srcima hodaćeš večno svojim dirkama. U miru putuj s anđelima. Već nam nedostaješ! Vole te tvoja braća… Đule, Srba i Gaga – oprostio se putem Fejsbuka muzički sastav Van Gog.

Magični Baki, u našim srcima hodaćeš večno svojim dirkama. U miru putuj s anđelima. Već nam nedostaješ! 🖤

Vole te tvoja braća…Đule, Srba i Gaga

Posted by VAN GOGH on Wednesday, 28 April 2021

– Stari, beskrajno ćeš nedostajati. Putuj s anđelima – potpisao je Željko Joksimović snimak objavljen Aleksandru u čast.

– Baki moj… Nemoj! Ti si moja savršena polovina, kako bz tebe?! Zovu od juros svi naši… kolege sa faksa, prijatelji… 27 godina drugarstva, ej… Pa ne možeš tako odjednom! Nisam ti ni otpevala pesmu, a dogovorili smo se da je snimimo ovih dana… Ja ne bih bila ja bez tebe. Dušo moje duše. Previše boli, previše! Moliću se za tebe do kraja svog života, pevaću ti pesme s ljubavlju i strašću, baš kao što si ti uvek svirao… Baki moj… „Lepi moj”, kako si znao da mi kažeš… Nekati Gospod podari naselje rajsko! Volim te, zauvek – poručila je Aleksandra Radović.

Aleksandar Banjac rođen je 22. decembra 1976. godine u Ćupriji. Talenat za muziku počeo je da pokazuje još kao dete. Srednju muzičku školu završio je u Novom Sadu, gde je kasnije upisao i Akademiju umetnosti. Bio je član „Vojvođanskog omladinskog orkestra”, te „Big Band-a RTV Novi Sad”. Tokom bogate karijere, sarađivao je sa najvećim imenima, bio član koncertnog orkestra Zdrava Čolića i drugih.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike