Najveći hrišćanski praznik, na estradi: Lukasova Viktorija prava je domaćica, a Mira Škorić ima samo jednu želju!

02.05.2021

10:02 >> 14:59

0

Pevači i pevačice čitav dan provešće sa porodicom i neće propustiti nijedan običaj

Najveći hrišćanski praznik, na estradi: Lukasova Viktorija prava je domaćica, a Mira Škorić ima samo jednu želju!
Copyright Jelena Kostov, Aca Lukas, Mira Škorić 24sedam/Antonio Ahel/ATAImages

Pravoslavni vernici danas, 2. maja, proslavljaju Uskrs, najveći hrišćanski praznik. Brojni poznati sa domaće javne scene zajedno sa svojim porodicama dobro su se prirpemili za ovaj dan – uživaće u najlepšem društvu, a bogata trpeza nije izostala.

Pročitajte još:

U kući Ace Lukasa, pevačeva najmlađa ćerka Viktorija pokazala se kao vrsna domaćica, na šta je on i te kako ponosan.

– Danas uživam sa porodicom. Viktorija je ove godine imala želju da farba jaja, sva je bila ushićena oko toga i, mogu da kažem, odlično se pokazala – otkriva Lukas za „Pink.rs”, pa nastavlja: Ove godine se okuplja cela porodica, svi ćemo biti tu i proslaviti zajedno, dolaze svi kod mene.

Pevač se, zatim, osvrnuo na neke ranije praznične dane, te ispričao koliko se i sam kao mali radovao običajima.

– Vaskrs sam kao dete provodio sa porodicom, uglavnom sa majkom. Zajedno smo farbali jaja i radovali se prazniku, ipak je ovo jedan od najvećih hrišćanskih praznika.

Dragana Mirković oglasila se iz svog porodičnog doma putem društvene mreže Instagram, pa svima koji danas proslavljaju poželela mir, zdravlje i veselje.

– Srećan Uskrs onima koji slave! Svi dragim ljudima mir, zdravlje i veselje od srca želim! – napisala je Dragana uz niz fotografija, pa i pokazala raskošnu trpezu.

Koleginica Mira Škorić poželela je samo – da se čitava situacija sa koronavirusom smiri i da se svi vratimo normalnim životima.

– Kao i svake godine, Uskrs ću provesti sa svojom porodicom. Za mene su najveći i najradosniji praznici Božić i Uskrs. Naravno, ranijih godina je sve bilo mnogo lepše… Korona koja nas je zadesila je mnogo toga promenila, nema druženja, ništa nije isto. Biću najsrećnija kad sve ovo prestane – priznala je ona „Pinku”: Izgubila sam mnogo kolega, prijatelja, poznanika i mnogo ljudi koje poznajem su bili dugo po bolnicama. Mislim da smo se svi umorili od zebnje za svoje porodice, prijatelje. Želim da ovo što pre stane da se vratimo svojim normalnim životima – priča Mira i dodaje da su u petak postili, kako običaji nalažu.

Mira Škorić ATAImages/ Antonio Ahel

– Nema veće sreće i radosti kada je porodica na okupu na tako radostan i veliku praznik. Zdravi i srećni. Svi ti mali običaji čine ovaj dan mnogo lepšim i prisnijim, svečani ručak, a pre toga kucanje jajima, sve je to ono što nam donese osmeh na lice i što me raduje.

Aleksandri Prijović za praznik su svirali trubači pod prozorom! Lepo iznenađenje ubrzo je podelila sa svima na Instagramu, a za uskršnji ručak obukla se u crveno – da sluti na radost.

Aleksandra Prijović Instagram screenshot

Aleksandra Prijović Instagram screenshot

Jelena Kostov, sa druge strane, „takmičenje” u kucanju jajima prepušta nasledniku i njegovim vršnjacima.

– Uskrsu se posebno radujem, jer je naš najveći praznik, a osećaj je divan, jer ga proslavljam sa porodicom poštujući naše lepe običaje. Vežu me divna osećanja, jer stalno vraćam film kako mi je bilo kada sam bila dete kako smo na najlepši način svi skupa provodili praznike… Tradicija se i neguje sa najmlađima da bismo ih naučili da je i oni poštuju. Svakako je za decu farbanje i ukrašavanje jaja, u tome mi je sin pomogao ove godine. Sa njegovim rođenjem sve je dobilo drugi smisao, svakako je sada farbanje jaja za njega prava zabava, a i mama se vrati u detinjstvo. Obožavam da kuvam i volim da sve to izgleda lepo za oko tako da se svake godine potrudim da Uskršnja trpeza bude bogata i lepa – ističe Jelena, kod koje je praznik svakako ispunjen anegdotama.

Jelena Kostov ATAImages/Stefan Tomašević

– Meni je svaki praznik sa porodicom ispunjen anegdotama. Ima ih puno, naročito otkad su tu prisutni i najmlađi. Takmičenje u kucanju jajima prepuštam sinu i njegovim vršnjacima, a kao mala sam uvek bila takmičarski nastrojena – nasmejala se pevačica.

Ana Nikolić veliki praznik provodi u društvu ćerkice Tare, koja se za ovu priliku pozabavila dekoracijom porodične trpeze.

– Hrisos Vaskrse. Drvo je Tara ukrasila, a ostatak naša Zoka. Neka nam svima dragi Bog podari mir… Zdravlje… I neke lepše dane! – poručila je putem svog Instagrama Ana.

Viki Miljković, s druge strane, otkrila je kako je ukrasila stan u elitnom prestoničkom naselju, za najveći hrišćanski praznik.

– Srećan Uskrs, živi i zdravi bili! – potpisala je svoju objavu Violeta.

Viki Miljković Instagram screenshot

Slađana i Radiša Trajković Đani za Vaskrs su, takođe, ispoštovali sve običaje.

– Naši roditelji su nas učili starim običajima, moja pokojna majka me je naučila mnogim stvarima kad su praznici u pitanju. Veliki petak je, zna se, dan kada se posti, obavezno farbamo jaja na Veliki petak. Na posnoj trpezi uvek se nađe pasulj prebranac, riba, krompir salata, razne salate, ma, sve posno. Koristimo i moderne tehnike farbanja jaja, ali ostalo nam je ono da farbamo u lukovini, to „starinsko”, što se kaže. Prvo jaje je čuvarkuća, ono je uvek crveno – objašnjava Slađa za „Pink.rs”: Đani uglavnom pomaže oko nabavke namirnica za Vaskrs ili pođe neko od dece, jer za praznike idemo u velike nabavke. Hvala Bogu, ima nas malo više. Ne dočekujemo Uskrs posle ponoći, nije baš Nova godina, ali pripremamo obavezno pečeno prase, salate, roštilj, rusku salatu, sve kako treba za jednu slavsku trpezu.

U porodici, pak, Đani ističe, sin Miloš je taj koji ne propušta nijedan post.

Slađana i Radiša Trajković Đani ATAImages/M. M.

– Naš stariji sin Miloš je još kao dete, od sedmog razreda, počeo da posti sve postove, ali bukvalno od početka do kraja posta on posti i onda ide na pričest. Jedne godine je bio pod Ostrogom na pričest. Niko ga na to nije forsirao. On je to iz kuće povukao. Slađa u poslednjih pet, šest godina ima tih zdravstvenih problema i verovatno je i to uticalo na njega u poslednje vreme. Miloš je svakako opravdao sve nas, mnogo je pobožan. Svi u kući smo gurmani i volimo da jedemo, a ja uvek ispoštujem te velike praznike, na Veliki petak i Badnje veče post je obavezan – ponosno priča pevač.

Katarina Grujić pokazala je kako teče kucanje jajima sa dečkom Markom Gobeljićem. Sudeći po njenoj objavi, rezultat je 1:1, a u okviru svojih Instagram storija svima koji proslavljaju poručila je:

– Srećan Uskrs! Da proslavite sa najmilijima u zdravlju i veselju!

Katarina Grujić Instagram screenshot

Katarina Grujić Instagram screenshot

– Svake godine Uskrs provedem sa svojom porodicom, naravno ove godine će i moj partner biti sa nama. Ja sam bila zadužena za farbanje jaja, pošto moj sestrić nije tu, otišao je u Crnu Goru. Volim da ofarbam jaja svake godine, nekako sam još uvek dete u duši i volim sve običaje da ispoštujem – rekla je Kaća, piše „Srbija Danas”, pa dodaje: Ja nateram mamu i tatu da kupe oko 50, 100 jaja i onda delim deci po komšiluku. Baš obožavam Uskrs.

Pevačica naglašava da na Uskrs nikad nije radila.

– Ja nikada za Uskrs nisam radila, a pogotovo ne ove godine, kada se ne radi zbog pandemije. Jedino što treba da uradimo je da se okupimo i da budemo svi zajedno taj dan – ističe ona.

Počitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike