Preminuo Frenk Mekrae! Glumio je u Rokiju, igrao sa Švarcenegerom, bio saveznik Džejms Bonda

09.05.2021

12:27 >> 12:26

0

Autor: D. Božović

Glumac je izgubio život u 81. godini, a proslavila ga je uloga Šarkija u špijunskom filmu iz 1989. godine Dozvola za ubistvo

Preminuo Frenk Mekrae! Glumio je u Rokiju, igrao sa Švarcenegerom, bio saveznik Džejms Bonda
Copyright Profimedia

Glumac Frenk Mekrae, preminuo je u 81. godini od srčanog udara, a ove tužne vesti potvrdili su članovi njegove porodice. Ostvario je veliki uspeh osamdesetih i devedesetih godina u filmovima „Dozvola za ubistvo” i „Poslednji akcioni heroj”.

Tokom svoje karijere pojavio se u više od 40 filmovskih ostvarenja, a s obzirom na to da je bio visok skoro dva metra, uloge je mahom dobijao u akcionim filmovima.

Vest o smrti ovog glumačke zvezde, potresla je sve one koji su sarađivali sa njim, a na društvenoj mreži Tviter, stigle su izjave saučešća porodici preminulog.

– Žao nam je što je preminuo Frenk Mekrae, koji je glumio Šarkija u filmu „Dozvola za ubistvo”. Naše misli su s njegovom porodicom i prijateljima – piše na službenom Tviter profilu franšize „Džejms Bond”.

Inače, Frenk je najpoznatiji je po ulozi Šarkija, saveznika tajnog agenta Džejmsa Bonda u špijunskom filmu iz 1989. godine „Dozvola za ubistvo”, a ostao je i zapažen u parodiji akcionih filmova kada je u „Poslednjem akcionom junaku” iz 1993. glumio Dekera rame uz rame s Arnoldom Švarcenegerom.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike