Harija je godinama mučio osećaj da mu u kraljevskoj porodici nije mesto: Želeo sam samo da prekinem taj „začarani krug"!

14.05.2021

15:09 >> 15:10

0

Odlasci psihoterapeutu ohrabrili su ga na preko potrebne promene u životu

Harija je godinama mučio osećaj da mu u kraljevskoj porodici nije mesto: Želeo sam samo da prekinem taj „začarani krug"!
Copyright Princ Hari Profimedia

Princ Hari, gostujući u podkastu Deksa Šeparda, ponovo je iskreno progovorio o odrastanju, kraljevskoj porodici, te problemima sa kojima se suočavao kao mladić. „Taj život”, ovoga puta, uporedio je sa „Trumanovim šouom” – kako su ga kamere pratile od samog rođenja. Godinama, mučio ga je osećaj kako se ne uklapa i sa već dvadesetak znao je „da tim poslom ne želi da se bavi”.

– To je posao, zar ne? Nabacite osmeh i gurate dalje. Imao sam 20 i nešto godina kad sam razmišljao da ne želim taj posao, da ne želim da sam tu. Ne želim to da radim. Pogledajte šta je to uradilo mojoj majci. Kako ću ikada da se skrasim i imam porodicu, ako znam da će se to opet dogoditi – bila su njegova razmišljanja.

Princ Hari Tanjug/Victoria Jones/Pool via AP

Tokom veze sa sadašnjom suprugom Megan, inače, dogovarao je tajne sastanke i u supermarketima po Londonu, samo kako bi izbegao medije.

– Pretvarali smo se da se ne poznajemo, slali smo poruke jedno drugom. Ljudi bi me posmatrali, upućivali mi čudne poglede, dolazili do mene da me pozdrave… Na glavi sam imao kačket, gledao u pod i pokušavao da budem neprimeta, ali… Neverovatno je koliko žvaka ima na podu, inače, totalni nered – ispričao je, pa dodao kako je zbog Megan i potražio pomoć psihoterapeuta, jer su ga frustrirala konstantna medijska uplitanja u njegov život.

Tek tada mu je bilo bolje i došao je do spoznaje da nešto mora da promeni – jer zaista nema drugog rešenja.

Tokom razgovora, takođe, spomenuo je i oca, princa Čarlsa i objasnio da mu je bilo veoma teško zbog metoda bake i dede, princa Filipa i kraljice Elizabete II. Rekao je da se njegov otac ponašao prema njemu onako kako su se odnosili prema njemu njegovi roditelji, pa to nazvao „genetskim bolom”.

– Ne bi trebalo nikoga kriviti niti upirati prstom u nekoga, ali kada je reč o roditeljstvu, ako sam doživeo neki oblik bola ili patnje zbog bola koju su pretrpeli moj otac ili moji roditelji, ja ću se pobrinuti da prekinem taj ciklus tako da ga ne bih dalje prenosio – objasnio je Hari, koji je uvek želeo samo da prekine „začarani krug”.

Megan Markl i princ Hari Profimedia

– Nikada nisam znao za to, a onda sam odjednom počeo da sastavljam delove te slagalice – ovo je mesto gde je išao u školu, to se desilo, znam to i to o njegovom životu, takođe znam da je to povezano s njegovim roditeljima, pa to znači da se prema meni ponašao onako kako su se ponašali prema njemu, pa kako to mogu da promenim u odnosu sa svojom decom – nabrajao je: Evo, preselio sam celu porodicu u SAD. To nije bio plan, ali ponekad morate da donesete odluke i stavite mentalno zdravlje kako svoje, tako i najmilijih, na prvo mesto – zaključio je Hari.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike