Belu Hadid osudili zbog učešća na protestima

17.05.2021

08:33 >> 09:49

0

Autor: D. Božović

Izrael je osudio supermodela zbog toga što učestvuje u nemirima na ulicama Njujorka

Belu Hadid osudili zbog učešća na protestima
Copyright Profimedia **VIDEO AVAILABLE **,Image: 611012726, License: Rights-managed, Restrictions: Exclusive NO usage without agreed price and terms. Please contact [email protected], Model Release: no, Credit line: Profimedia

Belu Hadid osudila je država Izrael zbog učešća na protestima u njujorškoj četvrti Bruklin u znak podrške Palestincima u Gazi, navodeći da taj njen postupak predstavlja poziv na “eliminaciju jevrejske države”.

Ova vest je osvanula na  zvaničnom Tviter nalogu države Izrael uz fotografiju Hadidove koja je šetala njujorškim ulicama noseći tradicionalni palestinski šal kefijeh, masku i zastavu Palestine, piše Njujork post.

Profimedia

– Kada se poznate ličnosti poput Bele Hadid zalažu za bacanje Jevreja u more, oni se zalažu za ukidanje jevrejske države. Ovo ne bi trebalo da bude izraelsko-palestinsko pitanje. To bi trebalo da bude humanitarno pitanje. Sram vas bilo – pisalo je na tvitu.

Inače, otac Hadidove, koji je Palestinac je takođe učestvovao na protestima u Njujorku, a supermodel je na svom Instagramu objavila postove u kojima podržava Palestinu i ističe svoje palestinsko poreklo.

– Onako kako oseća moje srce… Biti u blizini toliko lepih, pametnih, uvaženih, dragih, ljubaznih i velikodušnih Palestinaca na jednom mestu nosi osećaj celovitosti! Mi smo retka rasa! – napisala je manekenka u opisu fotografije koju je objavila na pomenutoj društvenoj mreži.

Podsetimo, Bela je julu 2014. godine uhapšena zbog vožnje pod uticajem opijata. Vozačka joj je oduzeta na godinu dana, osuđena je na uslovnu kaznu od šest meseci, a sud joj je odredio i 25 sati društvenog rada. Osim toga Bela je morala da prisustvuje sastancima anonimnih alkoholičara.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike