Bizarno i okrutno! Jelena Karleuša uništila pratioce komentarom: Mesožderi, pasulj je jeftiniji od bifteka

19.05.2021

15:35 >> 16:11

0

Autor: D. Božović

Pevačica ne konzumira meso i ističe da je ubijanje životinja pogrešno

Bizarno i okrutno! Jelena Karleuša uništila pratioce komentarom: Mesožderi, pasulj je jeftiniji od bifteka
Jelena Karleuša „Zvezde Granda" screenshot

Nije tajna da je pevačica Jelena Karleuša vegetarijanka i da ne voli da jede meso, a svoj režim ishrane često propagira i na društvenim mrežama, apelujući na ljude da slede njen primer i da prestanu da ubijaju i jedu životinje. Ovom prilikom je ukazala svima onima koji insistiraju na unošenju proteina, da pasulj ima više magnezijuma nego jedno parče bifteka.

Svoje zapažanje je podelila sa pratiocima na Instagramu i uputila im oštru kritiku.

Printscreen Instagram/karleusastar

– 2021. je, a ljudima i dalje treba da se objašnjava da jesti leš preklane bespomoćne životinje nije zdravo. Pored toga što je bizarno, odvratno, nepotrebno i okrutno – počela je Jelena, ali se tu nije zaustavila, usledilo je i objašnjenje da povrce ima više proteina neko meso.

Printscreen Instagram/karleusastar

– Za svakog mesoždera koji tvrdi kako mu trebaju proteini u ishrani, 100 grama pasulja ima više proteina, kalcijuma i magnezijuma od 100 grama bifteka. Biftek je izmišljena reč za parče leša teleta… da lepše zvuči. I da, za razliku od mesa/leša, pasulj ima nula holesterola. I da – pasulj je jeftiniji od bifteka – nastavila je Karleuša.

Printscreen Instagram/karleusastar

– Najgore mi je kada ljudi kažu: “Životinje postoje da bi ih mi pojeli. Mi ih zato gajimo”. Ako već opravdavate ubijanje i to što nemate milosti, bar smislite pametniji izgovor. Čak i ono “nije mi žao jer je ukusno”, zvuči malo logičnije. Logičnije da si nemilosrdno, bezosećajno, g*vno bez mozga – napisala je Jelena.

Podsetimo, ranije je pevačica objavila da njeni zaposleni imaju posebne uniforme, a tiču se upravo ishrane i životinja.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam