Udovica nije prisustvovala sahrani: Đorđe Marjanović ispraćen na večni počinak uz hor i ćerkine suze (FOTO, VIDEO)

21.05.2021

13:45 >> 16:46

0

Legenda srpske i jugoslovenske zabavne muzike počiva pored Džeja Ramadanovskog, u Aleji zaslužnih građana, na Novom groblju u Beogradu

Udovica nije prisustvovala sahrani: Đorđe Marjanović ispraćen na večni počinak uz hor i ćerkine suze (FOTO, VIDEO)
Copyright 24sedam/ Katarina Mihajlović

Đorđe Marjanović je danas, 21. maja, ispraćen na večni počinak na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana, malo posle 15 časova. Sahrani su prisustvovali brojni prijatelji, poštovaoci, članovi porodice, ali ne i udovica. Kako je, pak, viđena na komemoraciji na kojoj nije skidala naočare za sunce od tuge, veruje se da sahrani nije prisustvovala zbog trenutne epidemiološke situacije.

Neutešna ćerka, s druge strane, nije mogla da zadrži suze, a tužan prizor slomio je i najhrabrije.

Đorđe Marjanović je umro u 89. godini u Beogradu, u bolnici, od opšte slabosti, s obzirom na svoje godine, iako se prvobitno pisalo da je preminuo od koronavirusa. Rođen je u Kučevu 1931, a u Požarevcu završio gimnaziju. Studirao je farmaciju u Beogradu, koju nikad nije završio. Voleli su ga od Beograda preko Moskve, Minska, Sibira, pa sve do Vladivostoka, pa i dalje, na sve strane Evrope. Muzički je umetnik koji ima dva muzeja njemu u čast – jedan u rodnom Kučevu, a drugi u Moskvi, u vlasništvu „Đokiste” Nikolaja Larena.

Muzikom je počeo da se bavi pre više od pola veka.

Rođen je u Kučevu 1931. godine. U Beograd je došao na studije farmacije, ali je počeo da se bavi pevanjem. Prvi put je zapevao na audiciji pevača zabavne muzike, koju je organizovalo Udruženje džezista Srbije, da bi u narednom periodu pevao na igrankama i zabavama na Kalemgdanu, u Božidarcu.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike