Bukti rat zbog „Evrovizije”: Italijani šokirani govorom mržnje Francuza na račun nesreće na žičari

25.05.2021

14:45 >> 19:31

0

Autor: Marija Mitić

 Bog je srećan kad umiru Italijani, bio je naslov teksta u italijanskom listu Il Giornale, koji opisuje ponašanje Francuza na društvenim mrežama i njihove

Bukti rat zbog „Evrovizije”: Italijani šokirani govorom mržnje Francuza na račun nesreće na žičari
Copyright Profimedia

Kako prenose svetski mediji, susedne zemlje, Italija i Francuska ozbiljno su “zaratile” nakon što je italijanska grupa “Måneskin” odnela pobedu na “Evrosongu”.

Na društvenim mrežama mogu se naći uvredljive poruke, ali, da stvar bude gora, i u pojedinim medijima. Sve je počelo porukama nekorektne sadržine Francuza, koji su osvojili drugo mesto, na račun Italijana i njihove navodne “kokain afere”.

Međutim, Francuzi su prešli svaku granicu kada su ispoljili i govor mržnje apropo tragične nesreće u Italiji, u kojoj je prilikom pada žičare nastradalo četrnaestoro Italijana, među kojima i dvoje dece.

Foto: Profimedia

„Bog je srećan kad umiru Italijani“, bio je naslov teksta u italijanskom listu “Il Giornale”, koji opisuje ponašanje Francuza na društvenim mrežama i njihove neumesne komentare o nesreći.

Neopisivu tragediju, koja bi trebalo da gane ljude i u njima pobudi saosećanje, razvlačilo je na društvenim mrežama na stotine šakala, primećuje taj list, zgražavajući se nad bezosećajnošću svojih dojučerašnjih prijatelja, komšija, ali i večitih evrovizijskih rivala, prenoseći najmorbidnije i najneumesnije među komentarima: „Bog je srećan kad umiru Italijani“; „Bog je ubio 13 italijanskih kurvinih sinova, hvala Bože! Poljupci“; „Pala žičara – pravedna kazna sudbine posle kokaingejta grupe Måneskin na Evroviziji“.

Usledili su i drugi komentari u medijima: „Pobednik uzima sve! Je l’ i kokain?“, „U pitanju je droga, momentalna diskvalifikacija“.

Foto: Profimedia

Na sve ovo, ni italijani nisu ostali imuni, pa se medijska bitka nastavila i poprimila još veće razmere.

Italijani veruju da je u pitanju nezadovoljstvo Francuza zbog osvajanja drugog mesta na ovom prestižnom evropskom takmičenju, kao i da su namerili da na ovaj način nametnu svoje izvođače kao pobednike, odnosno pokušaju da Italiji oduzmu tron.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike