Ispovest Vuka Kostića: S bratom odrastao u sobi od 10 kvadrata, pa preko noći postao glava porodice

26.05.2021

15:44 >> 18:11

0

Odlazak oca, čuvenog Mihajla Kostića Pljake, za njega je bio najteži životni udarac

Ispovest Vuka Kostića: S bratom odrastao u sobi od 10 kvadrata, pa preko noći postao glava porodice
Copyright Vuk Kostić ATAImages/Antonio Ahel

Vuk Kostić nedavno je obeležio tužan jubilej – prošle su dve decenije otkako je ostao bez oca, poznatog Mihajla Kostića Pljake, nekadašnjeg barda glumišta stare Jugoslavije koji je preminuo od leukemije.

– Moj otac je preminuo 2001. godine, pre dva meseca obeležili smo dve decenije kako ga nema. Sve stvari i dalje podsećaju na njega. Setim ga se svaki dan, pomenem ga često. On je u meni. Odlazak oca je sigurno najteži životni udarac u mom životu – rekao je glumac, piše „Story”: Ali za tu 21 godinu, koliko sam ga imao, sve mi je dao i pružio. Sve me je naučio što je znao, usmerio me je ka pravim vrednostima i stvarima, ostavio instrukcije kako treba živeti i koja interesovanja su vredna. Zarazio me je ljubavlju prema glumi, lovu, moru i pustolovinama – nabrajao je glumac.

Inače, svega 40 dana nakon očeve smrti, Vukov brat Nestor dobio je posao na kruzeru, pa je napustio zemlju. Glumac je tako ostao sam sa majkom u Beogradu, nakon čega su mu se, takođe, desili i veliki profesionalni uspesi.

ATAImages/ Antonio Ahel

– Nestor je dosta pre Pljakine smrti sve to isplanirao, pripremio i dogovorio. A tako se desilo, da je otputovao 40 dana nakon tatinog odlaska. Bio sam najniži čin u lancu komande u našoj porodici i odjednom sam postao glava familije. Posle tatine smrti bilo mi je teško. Mi smo skromno živeli. Nestor i ja smo odrasli u zajedničkoj sobici od desetak kvadrata – prisetio se glumac.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike