Žarko Laušević povređen na snimanju filma „Heroji Halijarda": Iskliznula mu sekira iz ruku!

30.05.2021

23:40 >> 23:41

0

Autor: M. Gudžulić

Tim lekara koji je uvek na setu morao je brzo da odreaguje

Žarko Laušević povređen na snimanju filma „Heroji Halijarda": Iskliznula mu sekira iz ruku!
Žarko Laušević ATAImages/ Antonio Ahel

Žarko Laušević povređen je na snimanju filma Radoša Bajića, „Heroji Halijarda”. Prema pisanju domaćih medija, glumcu je tokom jedne od scena slučajno ispala sekira, pa mu rasekla nogu i venu. Ubrzo, ukazana mu je preko potrebna pomoć, kako su lekari koji su uvek prisutni na setu brzo odreagovali. Sve vreme, uz njega su bile brojne kolege i saradnici, napominje dalje „Srpski Telegraf”, koji su mu u nastavku snimanja kasnije pomagali, jer je danima imao bolove zbog rane na stopalu. Inače, kadrovi za pomenuti film su se snimali u selu Nemenikuće nadomak Kosmaja, a doktori su navodno više puta pregledali ranu da ne bi došlo do komplikacija.

Pročitajte još:

– Žarko je prema scenariju trebalo da zamahne sekirom iznad glave sve do poda i nekako se dogodilo da mu u punom zamahu ona isklizne iz ruku i da mu direktno sečivom padne na kožni opanak, koji je sastavni deo njegovog kostima. Iako je opanak bio od relativno čvrstog materijala, vrh sekire ga je presekao, pa se napravila duboka posekotina od nekoliko centimentara na gornjem delu stopala – objašnjavao je obavešteni izvor za pomenute medije, pa nastavio: Krvi je bilo na sve strane, iskreno da vam kažem, svi smo se uplašili, jer smo pomislili da je povreda ozbiljna. Žarku nije bilo svejedno, ali se trudio da ne paniči. Doktor koji je non-stop na setu sa glumcima je brzo reagovao, pa je brzo zaustavio krvarenje, a potom je morao dobro da dezinfikuje ranu da ne bi došlo do infekcije.

Radošu Bajiću, takođe, prema daljim navodima, nije bilo nimalo lako.

– Iako Lauš ne igra glavnu ulogu u ovom ratnom filmu, Bajiću je dragocen kao veliki umetnik koji je decenijama zbog lične tragedije bio odsutan iz kinematografije. On se najviše uplašio zbog njegove povrede, mislio je da će Žžarko da ima ozbiljne posledice i da će da upropasti stopalo. Doktor koji je bio na setu je posle ukazane prve pomoći tražio da se Lauševiću noga snimi da bi bio siguran da u stopalu nema unutrašnjih povreda i preloma. Sve je, srećom, prošlo kako treba, pa se Žarko vrlo brzo vratio na set i nastavio da snima.

Radoš Bajić ATA Images

Bajić se nešto zatim oglasio, pa prokomentarisao nesrećni slučaj.

– Povrede na setu se dešavaju, to je normalna stvar. Lauš je snimao neke scene, nešto je zakucavao, ali se nije ništa strašno desilo. Imamo tim lekara koji je uvek sa nama na snimanjima i sve je prošlo kako treba – izjavio je on.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti