Posle optužbi za zlostavljanje, Kevin Spejsi se vraća na filmsko platno nakon četiri godine

02.06.2021 | 08:05 >> 08:07

Autor: Marija Mitić

Preko dvadeset mladića optužilo je oskarovca 2017. godine za seksualno uznemiravanje i neprimereno ponašanje

Copyright Profimedia

Dvostruki dobitnik Oskara, glumac Kevin Spejsi (61) vraća se na veliko platno prvi put posle četiri godine.

Naime, glumac će igrati u italijanskom ostvarenju “Čovek koji je nacrtao Boga”, čiji je reditelj Franko Nera, a reč je o drami o slepom čoveku sa neverovatnim talentom da naslika osobe samo na osnovu njihovog glasa. Spejsi će ovde glumiti tajnog detektiva.

Među glumcima tog nezavisnog projekta nalazi se i rediteljeva supruga Vanesa Redgrejv, koja je verovatno posredovala kod muža da osramoćeni glumac dobije priliku za povratak.

Copyright Profimedia

Holivudskog glumca poslednjih godina smo mogli videti samo u bizarnom videu na Jutujubu u kojem je 2018. godine komentarisao optužbe na svoj račun i to zbog seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja, a prošle godine se oglasio u poruci kojom je dao podršku borbi protiv COVIDA-19.

Naime, nevolje glumca otpočele su 2017, kada je uklonjen je iz Netfliksovog hita nakon što ga je iste godine preko dvadeset mladića optužilo za seksualno zlostavljanje i neprimereno ponašanje.

Glumca su prijavili saradnici legendarnog londonskog pozorišta “Old Vic” čiji je umetnički direktor bio od 2004. do 2015, a problem je bio i u tome što je navodno koristio poziciju moći kako bi se približio žrtvama te osramotio teatar.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam