Nikolina Pišek i dalje trpi posledice trovanja gasom: Imam probleme sa pamćenjem, ćerka ima promene na mozgu

03.06.2021

11:25 >> 11:29

0

Ni danas - četiri meseca od ove traume ona se nije  oporavila od trovanja gasom i bori se sa čitavim nizom posledica

Nikolina Pišek i dalje trpi posledice trovanja gasom: Imam probleme sa pamćenjem, ćerka ima promene na mozgu
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Nikolina Pišek Ristović, supruga Vidoja Ristovića, i njena ćerkica Una (6) početkom februara pronađene su u nesvesnom stanju na podu njihovog stana, a usled trovanja ugljen-monoksidom kada je pukla je cev od gasa koji obezbeđuje grejanje čitave zgrade.

Atraktivna voditeljka kaže da su ih trenuci delili od najgoreg ishoda, a zbog straha i prisećanja na nemili događaj, nije u stanju ni da se vrati u stan, te trenutno sa suprugom Vidojem i ćerkom živi u iznajmljenom stanu dok im se renovira kuća u Zagrebu.

Ni danas – četiri meseca od ove traume ona se nije  oporavila od trovanja gasom i bori se sa čitavim nizom posledica.

Nikolina Pišek ATAImages/M. M.

-Izmaglice, smetnje u kratkoročnoj memoriji, čudna stanja… I dalje postoji opasnost od plućne embolije, zbog koje sam jednom već završila na Hitnoj, a posledice se osećaju, kao i kod moždanog udara, i do godinu dana kasnije. Sve je to posledica trovanja u februaru- kaže Nikolina za “Jutarnji.hr”.

Ona je dodala i da su njenoj ćerki ustanovljene promene na mozgu, te da će ona sama ponovo morati na tretmane u hiperbaričnu komoru prilikom kojih se udiše 100 odsto čisti medicinski kiseonik, a koji može da regeneriše organizam.

Pročitajte još

-Rekli su mi da su mi pluća sad starija od mojih godina, iako sam nepušač i u sportu sam. To je izveštaj rendgena nakon Hitne. Osećam kratak dah i pliće dišem. Moram proveriti i srce jer sam imala promene na nalazu. Imam tahikardiju. Ugljen-monoksid je plin koji se veže u krvi umesto kiseonika i distribuira po vitalnim organima. Pluća i srce prvi nastradaju. Bila sam jako otrovana. Taj ugljen-monoksid izađe iz krvi brzo, ali ostaje trajna šteta na organima -rekla je Nikolina u martu za hrvatske medije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike