Dejan Milićević tvrdi: Pokušavaju da me sruše, ali to je nemoguće i ravno samoubistvu!

14.06.2021

07:16 >> 07:35

0

Autor: Marija Mitić

Modni fotograf i video producent govorio je za naš portal o svojim uspesima, usponima i padovima, životu i inspiraciji

Dejan Milićević tvrdi: Pokušavaju da me sruše, ali to je nemoguće i ravno samoubistvu!
Copyright Dejan Milićević, Foto: A.A./ ATAImages

Video producent i modni fotograf Dejan Milićević, ponosni je vlasnik bezbroj muzičkih spotova i fotografija naših poznatih ličnosti.

Ipak, i pored karijere duge više od trideset godina velikog uspeha kome malo ko u ovoj profesiji na našim prostorima može da parira, Dejan je doživeo degradaciju i to od publike. Naime, kada su naše ovogodišnje predstavnice, grupa “Hurricane”, objavile spot za pesmu “Loco, Loco”, sa kojom su i nastupile na Eurosongu, Dejan Milićević dočekan je na nož, posebno od korisnika društvenih mreža. Njegov spot komentarisan je kao jeftin i pase, a o ovim i drugim temama govorio je za 24sedam.

Nakon toliko godina iskustva i reputacije koju ste stvorili, doživeli ste degradiranje od domaće publike. Da li vas je to pogodilo?

–  Taman posla. Za dobrim konjem se prašina diže. Svim tim “hrabrim” ljudima, koji se kriju iza tastatura, ne uzimam to za ozbiljno. Mene prate kontroverze od samog starta. Na prve moje spotove se reagovalo burno, a sada kada moje kolege uništavaju pevačice u fotošopu, niko ne reaguje.

Šta mislite, zbog čega se samo vama spočitava rad?

– Upravo zbog toga što ne mogu da podnesu sve moje uspehe. Imam šta da kažem, gostujem u emisijama, lepo izgledam, smršao sam, znam da se slikam i tako dalje. Mogu da im pariram u svemu i to ne mogu da izdrže, a pritom, znam istinu. Kada neko vidi mene, on vidi svoju istinu, vidi svoje prapočetke, i onda je u strahu da ja slučajno ne otkrijem te prapočetke. Iz straha da ja ne otkrijem sve to, ko je kome kuvao kafu i bio pomoćnik pre nego što je sad postao neko i nešto, kreću pokušaji da se sruši triglav, ali to je nemoguće. To je ravno samoubistvu. Ja nastavljam gde sam i stao. Nikoga nisam povredio. Samo sam ljude ulepšavao i činio ih srećnim time.

Dejan Milićević, Foto: A.A./ ATAImages

Primećuje se da posmatrate širu sliku i sa psihološkog aspekta. Da li se bavite radom na sebi?

– Naravno. Naučio sam da se nadograđujem, da ulazim u neke druge sfere i duhovnog života, ne samo ovog, materijalnog. Sve to vuku koreni iz mog prethodnog života. U prethodnom životu sam bio visokopozicionirano svešteno lice. Tada sam se bavio duhovnim, u ovom životu, što je potpuno normalno, bavim se materijalnim svetom. Na neki način prosvećujem i kreiram ovozemaljske, materijalne varijante. Kao što sam nekada duhovno uticao, sada utičem sa jedne druge, modernizovane strane.

Čini se da ste jaka ličnost. Da li vam se dešava da klonete?

– Ne može neko ko je u podznaku rak da bude toliko jaka ličnost. Emocija mi je prva na udaru. Emotivno pokušavam da sve nekako savladam. Dešava mi se da pokleknem, ne i da klonem. U poslednjih godinu dana svašta me je snašlo. Od gubitka memorije, preko korone, operacije želuca i tako dalje. Sve sam to preživeo i idem dalje, ne stajem. U horoskopskom znaku sam blizanac, što mi ne da klonem.

Šta je vaša pokretačka energija, koja vas trgne i ne da vam da posustanete?

– Kada si mali i kada te zafrkavaju da izgledaš kao devojčica, kada vide da naginješ ka umetnosti… Bio sam i blizak sa drugaricama, pomagao im da lepo izgledaju. Zbog toga su me obožavale, a dečaci su bili ljubomorni i bio sam im meta za prozivke. E, tada sam rekao sebi: Samo vi mene prozivajte, jednog dana ću ja postati popularan i svi ćete vi znati za mene. Jedinu grešku koju sam napravio, je bilo to što sam želeo da se zna ko je Dejan Milićević i kako on izgleda, a sve ovo sam mogao da postignem “iza kamere”. Ali, gurao me je taj “klinački” kompleks. To je pokretačka energija koja može da se iz toga izvuče.

Da li ste maštali, kada ste bili dete, da ćete doživeti ovoliki uspeh i živeti lagodnim životom?

– Nisam znao da će sve to ovoliko da se raspline, ali sam želeo, kao i svako dete. Prvo sam želeo da budem modni dizajner, pa glumac, pa sam želeo da budem pevač. Lutao sam dok se nisam pronašao, ali me je oduvek zanimala fotografija kao hobi. Nisam znao da će fotografija i snimanje spotova biti moj životni poziv.

Dejan Milićević, Foto: A.A./ ATAImages

Da li naša estrada prikazuje stvarno stanje stvari na društvenim mrežama?

– Sve se to, naravno, drugačije prikazuje na društvenim mrežama. Svi mi lažiramo tu naše živote.

Da li vam neko sa estrade duguje novac za uspešno odrađene projekte?

– Nikada svoju karijeru nisam gradio na tome da nekoga “pljujem” i o nekome pričam loše, ali generalno, sve je jedna velika “šarena laža” i farsa, ali svima želim da, makar deo toga što imaju na Instagramu, zaista i ostvare.

Odakle crpite inspiraciju pa uspevate da budete inovativni i jedinstveni posle toliko godina rada?

–  Ja samo ne “padam” na trend. Ne “padam” na ono što je trenutno aktuelno. Radim stvari koje će za 20 godina biti fenomenalne i neprolazne. Trudim se da sve što radim ostane za sva vremena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike