Ana Stanić o svojim sposobnostima: Vučem konce i donosim odluke sama u zajednici

30.12.2020

09:15 >> 10:26

0

Pevačica je u intervjuu za 24sedam govorila o tome koje žene najbolje prolaze u životu, da li je skromnost vrlina ili mana, a zatim istakla koliko joj finans

Ana Stanić o svojim sposobnostima: Vučem konce i donosim odluke sama u zajednici
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel
Ana Stanić nedavno je pevala sa Ivanom Peters na “pidžama žurki”, ali ne može da se pohvali da joj je cela godina bila tako raspevana. Iako se ne bavi samo muzikom, u intervjuu za 24sedam ispričala je kako je finansijski podnela ovu godinu, a zatim je govorila o tome koje žene najbolje prolaze u životu, da li ona dominira u zajednici, šta misli o hitovima devedesetih…
Da li se bavite još nečim osim muzikom, ekim biznisom koji nema veze s pevanjem?
Sve ove godine sam vrlo svestrana. Nikad moj jedini biznis i način na koji privređujem nisu bili lajv nastupi, već sam zarađivala na različite načine. Tako je i danas. Naravno da je teško što je jedan vrlo važan izvor prihoda tokom korone i za mene i moje kolege urgrožen, ali svi možemo da se strpimo i da stavimo zdravlje ispred svega.
Nedavno ste zapevali sa Ivanom Peters. Kakvo je bilo druženje?
Radile smo zanimljiv nastup za Youbox, koji smo nazvale “U dnevnoj sobi”. Bukvalno smo sa bendom u dnevnoj sobi organizovale žurku u pidžamama, a osim što smo znale da nas gleda veliki broj ljudi, bilo je zabavno i prelepo veče.
Da li se muzika devedesetih danas peva i shvata kao kada je bila u jeku popularnosti?
Ne bih poredila to, tada su to bili aktuelni hitovi, sada su to hitovi na žurkama i neverovatno je koliko klinci to sad otkrivaju. To mi je tek od nedavno postalo jasno. Kada se te pesme danas izvedu sa akustičnim gitarama, kao što sam ja prošle godine sa Simfonijskim orkestrom izvela “Nostalgiju”, može da zvuči je sprektakularno. Činjenica je da je tu bilo zaista kvalitetnih pesama  koje i u nekom nedens aranžmanu imaju svoju vrednost.
Kako ste proveli ovu godinu i da li vam je prošla brže nego prethodne?
Ova godina mi je svakako prošla brže nego prošla, jer je bila mnogo više jednolična. Provela sam je, sa izuzetkom dva putovanja, bezveze, kao i svi ostali, okružena lošim vestima, lošim mislima, nervozom, frustracijom zbog nemogućnosti kretanja, a pre svega brige. Želim da se završi i da se ne nastavi u sledećoj.
Mnogo vremena posvećujete treninzima. Da li se žene suštinski bave zdravljem ili time da zadovolje standarde fit izgleda?
Ne znam šta je ženama važnije, znam da je meni na prvom mestu moj osećaj za uživanjem i zato to prvenstveno radim, kao i zbog mentalnog i fizičkog zdravlja. Posle tih aktivnosti se zaista osećam bolje. Imam strast prema skijanju na vodi i skijanju na snegu, sve što uključuje boravak u prirodi i adrenalin. Pilates upražnjavam u proleće jer znam da je dobar za moje telo, držanje, stanje mišića i kostiju. Mnogo je bolje kada se fokusiraš na to kada znaš koliko je to bolje za tvoje zdravlje.
Spadate li u žene koje vuku konce, odnosno dominiraju u zajednici?
Definitvno vučem konce i donosim odluke sama, stojim iza stvari koje radim, preduzimam sve što treba. To je tako oduvek, jer imam izraženu samostalnost i individualnost i neki drajv da izguram stvari koje su mi važne.
Da li je po vašem mišljanju skromnost mana ili vrlina?
Umerena skromnost je svakako vrlina, samo je bitno kada treba istaći svoju vrednost. Prava stvar je u meri, ali naravno da su neskromnost i hvalisavost osobine koje imaju prosti ljudi i koje su svakako velike mane i treba ih kontrolisati.
Koje žene najbolje prolaze u životu – one koje se emotivno otvore ili one koje su sebične u emocijama?
Najbolje prolaze one koje na vreme shvate za šta su stvorene, šta im je prioritet šta ih čini srećnima, pa idu ka tom cilju, bilo to materijalno, u vidu nekih ideala, najnevinije ljubavi, poslovni uspeh… Samo one koje su isrekne same pred sobom i zgrabe ono što one žele.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike