Petar Božović o pesmi Saleta iz Tropiko benda: Sve me podseća na rastanke sa dragim devojkama

17.06.2021

13:33 >> 14:44

0

Glumac je u intervjuu otkrio da li je lakše sarađivati sa kolegama iz branše ili sa pevačima, a budući da je pravi boem on je otkrio uz kakve numere voli d

Petar Božović o pesmi Saleta iz Tropiko benda: Sve me podseća na rastanke sa dragim devojkama
Copyright Aleksandar Cvetković, Petar Božović, Foto: Goran Sivački

Frontmen Tropiko benda Aleksandar Cvetković juče je napravio promociju novog singla za koji je snimio i spot, a jednu od najznačajnijih uloga u istom ima glumačka legenda Petar Božović.

Pravo je iznenađenje da je baš on sarađivao sa Saletom iz Tropika, a glumac je otkrio kako su njih dvojica stupili u kontakt i zbog čega je pristao da bude njegov gost u spotu.

Aleksandar Cvetković, Petar Božović, Foto: Goran Sivački

– Njegova muzika mi se sviđa. Ima nekoliko njih koji pevaju lepe, značajne balade, sa tekstovima koji nisu prostački. Ja sam prvo hteo da znam o čemu se radi, kada sam čuo da je pesma o vinu, rekao sam: „Niste morali ni da me pitate” (smeh). Ako sam proglašen za pravog boema, šta dalje ja da pričam. Dopalo mi se sve, pa sam predložio Rajićevu čuvenu pesmu – započeo je priču Božović za predstavnike medija, među kojima je bila i ekipa portala 24sedam, a potom i priznao da li je lakše sarađivati sa pevačima ili glumcima:

– Sa pevačima je mnogo lakše, jer ja tu gostujem, a sa glumcima sam ceo život. To je i teško i lepo i to je moj život. To zaista ne može da se poredi – kaže on i otkriva uz koje pesme pada u sevdah:

– Volim stare narodne pesme, iz Šumadije, Crne Gore, Vojvodine.

Petar Božović, Foto: Goran Sivački

S obzirom na to da numera „Vino” prava kafanska pesma, Božović nam je otkrio kako su izgledale njegove boemske večeri i kakve uspomene budi sećanje na ranija vremena.

– Podsećaju me na sastanke i rastanke sa dragim devojkama. Mnoge su se i venčale, mnoge nisu žive. To je deo života koji vas dira. Zato je ta Rajićeva pesma sjajna.

Božović iza sebe ima zavidnu karijeru, nagradama se ne zna broj, a za predstavnike sedme sile otkrio je koja mu je najdraža.

– To je bilo davno. Za „Ranjenog orla”, dobio sam u Jagodini glumačku nagradu. Bio sam toliko uzbuđen. Sećam se da sam dobio šest divnih pivskih čaša sa tankim staklom i 150.000 koje sam ja odmah u bifeu ateljea potrošio čašćavajući. Tada mi je Borislav Mihajlović Mihić rekao, tresući cigaru na sagovornika, to jest mene: „Radujte se Petre, nećete nikada više ovako da se radujete”.

Petar Božović, Aleksandar Cvetković, Foto: 24sedam/Goran Sivački

Glumac ima 76 godina, kaže da je već odavno u penziji, ali da je opet aktivan na glumačkom platnu i da se svog posla neće odreći.

– Ja sam formalno penzionisan odavno, ali ja sam radio, ja ne mogu da razumem ljude koji samo sede – priča on.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike