Ja sam bila ona Neda što ne da! Pevačica završava knjigu: Muškarce je privlačilo moje odbijanje!

18.06.2021

07:15 >> 19:56

0

Autor: Marija Mitić

U intervjuu za 24sedam Ukradenova je otkrila da će opisati jedan od skandaloznijih trenutaka koji je doživela u Americi, te da će koristiti prava imena u aut

Ja sam bila ona Neda što ne da! Pevačica završava knjigu: Muškarce je privlačilo moje odbijanje!
Copyright Neda Ukraden, 24sedam/Katarina Mihajlović

Iza Nede Ukraden su brojni studijski albumi, nagrade, nastupi, ali i priče o bivšim ljubavima, ratovima i stavovi o estradi, a sve te događaje opisaće u autobiografiji koja se očekuje u jesen. Dokle je stigla sa pisanjem, šta misli o knjizi kolege Ace Lukasa i da li, sada kada svi željno očekuju finale “Zvezda Granda”, razmišlja da u sledećoj sezoni sedne u stolicu žirija, pevačica je bez dlake na jeziku iznela mišljenje o takmičenju.

– Ne smataram da je to toliko bitno, sudbonosno. Zato što, biti danas popularan pevač može se i bez “Zvezda Granda” i bez ikakve nagrade i takmičenja. Isplivati u nekom rijalitiju, skandalu, budalaštini i posle toga prodavati karte za nastupe, to može svako. Biti član žirija za mene je i čast i zadovoljstvo. Ako mogu nekom mladom pevaču da dam neku sugestiju, neku malu kritiku, ali ne vređanje, ne ponižavanje nekoga ko se prijavio.

24sedam/Katarina Mihajlović

Da sada započinjete karijeru, da li biste povlačili iste poteze? Koji bi vam bio cilj i na koje sfere posla biste više obraćali pažnju?

– Ne bih nikada više počinjala karijeru na ovim prostorima. Ovo što sam napravila u svom životu, to je verovatno podvig nad podvizima. Biti sam, biti školovan, baviti se porodicom, sam odgajati dete, to je zaista jezivo teško. Ja znam kako mi je bilo u mnogim trenucima, da ne kažem godina, ali eto, Bogu hvala, opet je to jedna fina i pozitivna priča. Možda bih karijeru otpočela negde gde se više ceni profesionalizam, biti pevač, biti profesionalac, biti čovek koji zna da ispoštuje i medije i publiku. To je nešto što se možda više ceni negde drugde.

24sedam/Katarina Mihajlović

Poznato je da pišete knjigu, svoju biografiju. Kada ćete je objaviti?

–  Nadam se da će moja knjiga ugledati svetlost dana na Sajmu knjiga, jer želim da to bude jedna prava promocija, oficijalna, tamo gde je mesto knjizi. Ako ne bude, promovisaćemo negde drugde, u svakom slučaju, pri kraju je. Došla sam do jednog ljubavnog zapleta. Opisala sam ga u knjizi, to je strašan skandal bio. Najstrašniji! Radnja se dešava u Americi, naš čovek je u pitanju. Bio je baš buran rastanak.

Vaš kolega Aca Lukas, nedavno je objavio autobiografsku knjigu punu intriga i kontroverzi. Da li isto to možemo očekivati i od vas?

– Moje štivo je štivo žene koja je za 50 godina bogate karijere doživela toliko toga divnog, uzbudljivog, lepog, upoznala zanimljive ljude, pevala istorijskim ličnostima, snimala neke hitove, borila se za njih. Opisala sam i skandale oko tih hitova, recimo oko pesme “Zora je svanula”. To su bitke bile, recimo, pesma se zvala drugačije i tako dalje. Biće i detalja iz privatnog života, ljubavnih odnosa, drama. Koristiću prava imena.

24sedam/Katarina Mihajlović

Da li ćete u knjizi izneti imena političara za koje ste nedavno rekli da su vam se udvarali?

–  Svi su mi se političari udvarali, to je bilo kao po difoltu. Nisam ih ozbiljno shvatala. Toliko su mi bili nezanimljivi ti ljudi da je to neverovatno. Zato što sam ja bila iznad te priče, nisam zavisila od dobre volje nekog političara. Ja sam žena koja je završavala dva fakulteta i tako me je bolelo uvo da li će nekom političaru da se svidi Neda Ukraden ili ne svidi. Ili uredniku, recimo, jednom uredniku su pretili. Rekao mi je da nikada više neću pevati jer nisam pristala da mi on uđe u sobu. Naravno, privlačilo ih je moje odbijanje. Ja sam bila ona Neda, što ne da! (smeh)

24sedam/Katarina Mihajlović

Kako vam je bilo na CMC festivalu na kom ste nedavno učestvovali u Sarajevu?

–  Bilo je divno, tamo sam promovisala svoj novi CD. Uskoro i ovde pravim promociju, čekamo još samo da se odštampaju primerci za PGP RTS. Imala sam i koncert u okviru CMC festivala, što je takođe divno. Videla sam publiku, počelo je sve da se vraća u normalu, ali to je još daleko od onog normalnog.

Da li uskoro počinjete sa nastupima?

– Neki zakazani nastupi stoje, ali još ništa nije normalno i ništa nije kao pre što se tiče muzike na ovim prostorima. Uskoro ću verovatno početi da nastupam po regionu jer imam pozive iz Bugarske, Rumunije, Slovenije, a šta će biti… Samo se možemo nadati najboljem.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike