Lukasa napali da je imao „vulgarnu promociju u hramu umetnosti”: Pogodile su me reči Danice Maksimović

24.06.2021

09:15 >> 17:08

0

Autor: Marija Mitić

U gostovanju na televiziji Prva, Aleksandar Vuksanović komentarisao je negativne kritike na račun predstavljanja svoje knjige u Pozorištu na Terazijama

Lukasa napali da je imao „vulgarnu promociju u hramu umetnosti”: Pogodile su me reči Danice Maksimović
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Goran Sivački

Pevač Aca Lukas našao se na mnogim naslovnim stranama nakon što je svoju knjigu promovisao u Pozorištu na Terazijama.

Mnogi su ovaj događaj okarakterisali kao “vulgarnu rijaliti Srbiju u hramu umetnosti”.

Za list Danas ovaj njegov poduhvat komentarisali su pisac i kritičar Mihajlo Pantić, glumac Tihomir Tika Stanić, pisac Dejan Stojiljković i glumica Danica Maksimović.

24sedam/Goran Sivački

Mihajlović je rekao da “Laguna, nažalost, ima pravo da objavi šta god želi”, dok Tika ističe da to ne zaslužuje komentar:

– To ne zaslužuje komentar, neću ni da verujem da se desilo.

Reči, kako kaže, njegove omiljene glumice Danice Maksimović veoma su povredile Lukasa. Ona je za pomenuti list izjavila da “nijedan posvećen i čestit umetnik na ovo ne bi smeo da ćuti.”

24sedam/Katarina Mihajlović

–  Kada sam radio autobiografiju, hteli smo da napravimo prikladnu promociju. Nije bilo muzike koju ja sviram inače, svirao sam na klaviru, malo su neki ljudi pričali, Mira Bobić Mojisilović, Vanja Bulić, urednik Lagune, počeo je Lukas.

Aca Lukas, Tv Prva, Printscreen TVPrva

Odabrali smo Pozorište na Terazijama jer sam ja odgledao skoro sve predstave u tom pozorištu. Inače sam odševljen umetnošću Danice Maksimović, to je jedna od mojih omiljenih glumica. Žao mi je što je to rekla, ne znam zašto. Pogotovo, ne znam zašto sam ja diskriminisan da ne mogu  da promovišem knjigu u Pozorištu na Terazijama, koje, inače ima cenu za iznajmljivanje. Mi smo sve platili, niko nije urgirao. Kakva sam ja pošast, da neko može, a neko ne može. Sve ovo me ne pogađa, osim Daničinih reči. Nadam se samo da sledeći put kad dođem da je gledam, da neću dobiti zabranu ulaska u pozorište – kaže Lukas na televiziji Prva, pitajući se “treba li da dođe vojska da ga uhapsi zato što je kao talentovani pijanista imao koncert u domu JNA, kad je bio klinac”.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike