Uvek me je podržavao, njegova ruka je i dalje tu: Olivera Balašević sa setom o kantautoru

30.06.2021

11:02 >> 11:24

0

Autor: Marija Mitić

Književnica je govorila o uspomenama sa pokojnim suprugom, pa istakla da joj je bio najveća podrška

Uvek me je podržavao, njegova ruka je i dalje tu: Olivera Balašević sa setom o kantautoru
Copyright Printscreen/Youtube/Ata Images

Udovica kantautora Đorđa Balaševića, Olivera, izašla je iz medijske ilegale tri meseca nakon njegove smrti.

Na svog prerano preminulog supruga književnica misli svakog dana, a sa javnošću je podelila par njihovih zajedničkih uspomena i otkrila kolika joj je bio podrška kada je počela da piše knjige.

– Sećam se svih trenutaka. Razmenjujemo ideje, stavove, emocije, strasti već 40 godina i to ne dolazi tako “sad mi je to kliknulo”. Kada bi mi nešto značilo, deci bih ispričala priču iz svog odrastanja. Oni bi rekli:

“To je kao da gledam film, zašto ti to ne zapišeš?”

 

A on bi rekao:

“Moraš biti jako strpljiva, ti si nestrpljiva, pomoći ću ti, ali moraš biti strpljiva.” Ruka koja me 40 godina držala na ramenu nije me zastrašivala. Uvek me je podržavao, njegova ruka je i dalje tu. Teret koji sam nosila, a koji je ovakav i onakav, dodeljuje se ljudima koji lete previsoko, ispričala je Olivera, koja se seća samo lepih trenutaka s Đorđem.

Književnica se na Kurir televiziji prisetila i dana kada ju je Đorđe jednom prilikom zamolio da s njim na pozornici zapleše uz njegovu pesmu “Stari laloški vals”.

– Hajde, ti i ja, ti znaš koreografiju. Ulovio me je na izazov. Mislila sam da će zaboraviti, kad budu ovacije, publika. Do jednog trenutka kad je krenuo instrumental, on silazi, pruža ruku, sad nema nazad. Pružila sam ruku i zakoračila, i dva-tri koraka, stavila sam ruku na njegovo rame, on je to fino odradio, okrenuo me i spustio prema sedištu, da siđem s pozornice. Kad me okrenuo toj publici, silazeći sam promašila stepenicu. Završilo se to: “Što piše na ulaznici, imaš li neke primedbe?” pitao je.

Printscreen/Facebook

“Nikad više ti neću reći”, rekla sam. To je bio trenutak otkrivanja njegove pozicije i s čim se on to ne samo igra već i bori. Što je njegov talenat i kapacitet, ispričala je sa setom Olivera.

Podsetimo, Đorđe Balašević preminuo je u februaru u 68. godini, od posledica koronavirusa.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike