Dušan je rekao socijalnoj službi da sam se odrekla sinova! Tanja Savić: Deca i ja gradimo novi odnos

02.07.2021

12:27 >> 12:12

0

Pevačica je ispričala šta se sve dešavalo poslednjih godinu dana, otkako je njen muž odveo naslednike u Australiju, pa istakla s kojim problemima se sada s

Dušan je rekao socijalnoj službi da sam se odrekla sinova! Tanja Savić: Deca i ja gradimo novi odnos
Copyright Tanja Savić, ATAImages/ Antonio Ahel

Pevačici Tanji Savić laknulo je onog momenta kada je sletela na aerodrom “Nikola Tesla” sa sinovima Đorđem i Maksimom, koje je otac Dušan Jovančević bez njenog znanja odveo u Australiju.

Deca su bez majke provela više od godinu dana, a tek je sada detaljno ispričala šta se sve dešavalo i kako je izgledao prvi susret sa dečacima.

Tanja Savic sa sinovima, 24sedam/ Goran Sivački

– Žao mi je što ne smem da postavim snimak jer je nastao u službenim prostorijama. Samo bi on mogao da dočara taj trenutak na pravi način. Prva rečenica koju sam uspela da izgovorim glasila je: “Bože, koliko ste mi porasli!”, a njihova:”Mama, hoćeš li ostati da živiš sa nama? Potom smo neko vreme ćutali i gledali se. Ljubila sam ih i grlila, pitajući se da li je sve realnost. Kad smo završili administrativne formalnosti otišli smo u hotel. Te prve noći uopšte nisam mogla da zaspim. Gledala sam ih, pokrivala, mazila po kosi… Iako su u apartamnu bila tri velika kreveta, spavali smo u mom – izjavila je Tanja za magazin “Hello”, a na pitanje da li su je sinovi pitali zbog čega je tako dugo nisu videli, Savićeva je šokirala saznanjem.

Tanja Savić, ATAImages/ Antonio Ahel

– Kad smo se rastali Maksim je imao devet, a Đorđe samo sedam godina. Deca su u tom uzrastu jako podložna manipulacijama, pogotovu kada dolaze iz bliskog okruženja i od osoba koje su tome vične. Nestalo je mnogo toga lepog što sam svojevremeno uspela da im prenesem. Naravno, nisu izgubili dobru dušu. Svi se rađamo kao anđeli, samo nas okolnosti i ljudi oko nas učine onakvima kakvi postanemo kada odrastemo. Njih je tata učio da je ovaj svet opasno mesto i da nikoga ne treba da vole osim svoju porodicu, a u njoj nisam ja. Bilo mi je veoma teško kada sam shvatila da moja deca u mene nemaju poverenje. Pred nama je period u kome ćemo morati da povratimo ono što smo nekada imali i izgradimo mnogo toga novog – otkrila je Tanja svoje planove i priznala da su i njena deca, ali i sistem u Brizbejnu bili obmanjivani od strane njenog supruga Dušana, ali i od svekrve.

Tanja Savić, ATAImages/ Antonio Ahel

– Verovatno su poverovali u sve što su mesecima slušali o meni. U socijalnoj službi sam čak saznala da se on prijavio kao “single father”, uz tvrdnju da je samohrani otac sinova kojih se majka odrekla. Naježila sam se kada sam to čula. Pretpostavljam da je priča servirana i njima. Nije bilo prilike da čuju i drugu stranu, jer niti sam imala mogućnost da s njima redovno komuniciram telefonom, niti sam zbog korone mogla da odem u Australiju. Bilo je situacija, od kada smo se vratili, koje me na to i te kako podsete. Kad se čuju s tatom kod njih se pojavi agresija i promeni se atmosfera u kući, ali verujem da će vreme učiniti svoje. Zapravo, ne samo vreme, već i saradnja sa dečijim psihologom. To je sledeći korak koji smatram veoma bitnim, jer želim da iz svega ovoga izađu sa što manje posledica – zaključila je Tanja.

24sedam/ Goran Sivački

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike