Žika Jakšić progovorio o potezu Sadika Hasanovića: Katastrofa je to što je uradio

03.07.2021

15:33 >> 15:36

0

Producent je kao i brojna imena javne scene osudio potez finaliste Zvezde Granda”

Žika Jakšić progovorio o potezu Sadika Hasanovića: Katastrofa je to što je uradio
Copyright Žika Jakšić, Antonio Ahel/ATAImages

Finalista „Zvezde GrandaSadik Hasanović dospeo je u žižu javnosti pošto se saznalo da je pevao pesme o klanju Srba i slikao se s Naserom Orićem, komadantom jedinice Republike Bosne i Hercegovine na teritoriji Srebrenice. Mnoge javne ličnosti su osudile Sadikov potez, a među njima je i producent Žika Jakšić.

– Ne slažem se sa tim što je uradio. Naravno da je to katastrofa što je uradio. „Grand” je dao zvaničnu izjavu, bezveze je da i ja komentarišem i ne mogu to da činim mimo firme – rekao je Jakšić za „Informer”.

Žika Jakšić ATAImages/Antonio Ahel

Podsetimo, izdavačka kuća Grand” se odmah oglasila, pošto su u javnost isplivale sporne činjenice i u saopštenju navela da ne podržava mržnju na nacionalnoj osnovi, ali da je kandidat u vreme kada je izvodio pesmu o klanju Srba bio maloletan i da nije bio deo takmičenja.

– Muzički talent-šou „Zvezde Granda” punih 17 godina, koliko traje, insistira na tome da muzika ne poznaje granice, te nas ne deli po naciji, veri ili boji kože. Shodno tome, kada biramo kandidate za naše takmičenje isključivo se vodimo pevačkim talentom i ostalim kategorijama koje čine jednu buduću zvezdu.

Ono na šta kao produkcija nikako ne možemo da utičemo jesu biografije naših takmičara ili njihovih roditelja, niti o tome možemo imati saznanja, osim onih osnovnih i neopohodnih za samo takmičenje. Napominjemo, da je kroz „Zvezde Granda” do sada prošlo na hiljade kandidata, koji su bili ponos naše produkcije bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Međutim, svaki vid bilo kakvog pozivanja na nacionalnu i versku mrznju ili na nasilje nismo i nećemo tolerisati, ma o kome da se radi. Upravo zbog toga, kao i gledalaca svih nacionalnih pripadnosti smatramo da se kao produkcija moramo jasno ograditi od stavova i postupaka Sadika Hasanovica načinjenim u vreme kada je bio maloletan i kada ni na koji način nije bio član naše muzičke porodice – kažu iz produkcije.

Sadik Hasanović ,,Zvezde Granda” printscreen

Inače, Hasanović se u izjavi za portal 24sedam ogradio od svih dešavanja iz svoje prošlosti.

– Ne, ja imam samo šaljive pesme – rekao je, misleći, kaže, na pesme poput „Crna dvojka”, „Audi”… A na pitanje da li je tačno da se upoznao sa Orićem, on odgovara da to nije istina i da se sa ratnim komandantom tzv. Armije BiH nikad nije slikao.

Printscreen/Facebook

Podsetimo, Pokolj u srpskom selu Kravica nadomak Bratunca dogodio se na pravoslavni Božić 7. januara 1993. Muslimanske snage iz Srebrenice ubile su 49 Srba, ranile su 80 srpskih civila i vojnika, a sedam ih je nestalo, od kojih pet nije pronađeno ni nakon 23 godine. Među onima koji se još uvek vode kao nestali na Božić u Kravici su i dve žene.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike