Saopštenje Lečićevih advokata: „Ima još dokaza o nevinosti koji su dati državnim organima, ali ne javnosti"

13.07.2021

11:55 >> 22:08

0

Autor: A. B.

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu zbog krivičnog dela silovanja

Saopštenje Lečićevih advokata: „Ima još dokaza o nevinosti koji su dati državnim organima, ali ne javnosti"
Copyright Miloš Tešić/ATAImages

Advokati Branislava Lečića oglasili su se saopštenjem nakon što je odbačena krivična prijava koju je podnela Danijela Štajnfeld.

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu zbog krivičnog dela silovanja jer ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, kažu u Tužilaštvu.

Pročitajte još:

Saopštenje prenosimo u celosti:

– Shodno zakonu, eventualno rešenje o odbačaju krivične prijave se ne dostavlja nikome drugom sem podnosiocu krivične prijave, pa kako g. Branislav Lečić nema nikakvo drugo svojstvo sem svojstvo građanina, to nam rešenje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu nije ni dostavljeno, iz kog razloga u ovom trenutku nemamo uvide u njegovo obrazloženje, ali ćemo tražiti odobrenje Tužilaštva da nam rešenje bude dostavljeno. Ukoliko je medijska informacija tačna, Branislav Lečić, njegova porodica, prijatelji, poslovni saradnici, ali i njegovi advokati, odbačaj krivične prijave doživljavaju kao čekanu pravdu.

– Iako u ovom trenutku nemamo uvid u obrazloženje rešenja o odbačaju krivične prijave, ukazujemo javnosti da su sve izjave gđe Danijele Štajnfeld među sobom kontradiktorne i da sve medijske interpretacije obiluju nelogičnostima, dok postupanje i ponašanje gđe Danijele Štajnfeld, koja se, kao obrazovana glumica, čija karijera direktno zavisi od popularnosti, obratila najpre medijima, izradila film sa sobom u glavnoj ulozi i radila na popularnosti tog filma, samo po sebi ukazuje na motivisanost koja je, najblaže rečeno, veoma neuobičajena, a svakako neviđena kod navodnih “žrtava silovanja“.

– Punomoćnici Branislava Lečića obaveštavaju javnost da osim dokaza koji su do sada medijski interpretirani – postoje i drugi dokazi koji nepobitno ukazuju na činjenicu da Branisav Lečić sa navodima gđe Štajnfild nema ništa, i ti dokazi još uvek nisu prezentovani javnosti, ali jesu državnim organima. Među ovim dokazima je i onaj iz kog proističe da se sa audio-snimkom koji je javnosti prezentovan, pre prezentacije sečenjem i pakovanjem manipulisalo. A pritom još postoje i dokazi značajniji i važniji od tog – piše u saopštenju.

Branislav Lečić kratko se oglasio nakon što je Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo krivičnu prijavu.

Pročitajte još:

– Ne želim još ništa da kažem na ovu temu, jer želim da dobijem papir s kojim mogu da izađem u javnost. Verovao sam u državne institucije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike